instant fap
NaslovnicaMagazin

Kreator popularne serije otkrio zašto su Simpsonovi žute boje

Kreator popularne serije otkrio zašto su Simpsonovi žute boje

Prva epizoda jednog od najpopularnijih i najdugovečnijih američkih sitkoma svih vremena, kultne animirane serije The Simpsons, prikazana je 17. decembra 1989. godine. Od tada doživljaji Homera i njegove porodice ne predstavljaju da zabavljaju publiku širom sveta, a serija je do sada osvojila čak 34 nagrade Emi.

Animirana serija koju je kreirao Met Grening na satiričan način prikazuje živote prosečne američke porodice, koju predstavlja porodica Simpson iz fiktivnog gradića Springfilda.

Uz zanimljivu radnju, koja ponekad uspeva da predvidi budućnost, ključni aspekt serije je i prepoznatljiv dizajn animiranih likova koje lako prepoznajemo po njihovoj žutoj boji kože, prenosi Index.

„Kada vidite žutu boju, znaćete da gledate Simpsonove“

Grening je tokom jednog intervjua za BBC iz 2007. godine otkrio zašto se odlučio baš za žutu boju u dizajnu svojih likova.

– Žuti su zato što tokom odabira boja za seriju nisam hteo da koristim uobičajene boje iz animiranih emisija – rekao je Grening.

– Animatorka mi je prišla i pokazala žutu boju i, čim sam to video, rekao sam: „Ovo je rešenje!“.

Kada prebacujete televizijske programe daljinskim upravljačem i na trenutak vidite žutu boju, znaćete da gledate Simpsonove – rekao je kreator kultne serije.

Smešni publici zbog svoje abnormalnosti

Prema Skrin Rantu, Grening je tokom snimanja dokumentarca „My Wasted Life“, rekao da boja likova takođe ima simbolično značenje.

Žuta boja „izgleda kao da nešto nije u redu sa vašim televizorom“, a to je „prikladno za Simpsonove u simboličnom smislu“.

– Simpsonovi se trude da budu normalni, ali to im nikako ne polazi za rukom; njihova abnormalnost je razlog što su toliko smešni – izjavio je Grening.

KOMENTARI