Gledamo ga već sedmicama kako nam iskače na svakoj mogućoj društvenoj mreži, od TikToka preko Facebooka pa sve do Instagrama, i napokon smo pokleknuli.
Bilo ga je gotovo nemoguće izbjeći, ali u slučaju da ste to na neku foru uspjeli, mislimo na Lemon posset brulee.
Tačnije, na kremu od slatkog vrhnja i limuna serviranu u udubljenim polovicama limuna zbog čega izgleda jako efektno, a okus je, tvrde hiljade korisnika, božanstven.
- 200 g slatkog vrhnja
- 50 g šećera
- 3 cijela limuna
- 25-30 g soka od limuna (sok od 1,5 limuna)
- 1/2 kašike limunove korice
- 1 kašikica ekstrakta vanilije
Priprema
- Limune pažljivo udubite. Unutrašnjost možete kasnije koristiti za cijeđenje kroz cijedilo.
- U lončić dodajte vrhnje, šećer i koricu limuna. Kuhajte na laganoj vatri 3 do 4 minute. Pazite da tekućina nikad ne prokuha, samo da krčka. Boja će mrvicu potamniti, a krema će postati i malo gušća.
- Maknite s vatre i dodajte sok od limuna i vaniliju te promiješajte. Krema sad već treba biti vidno gušća.
- Kremu procijedite kroz sito kako biste uklonili koricu limuna.
- Pustite da se ohladi minutu ili dvije. Napunite udubljene limune i stavite u frižider na minimalno sat vremena.
- Opcionalno: Na ohlađenu kremu pospite šećer pa površinu lagano obradite brenerom kako bi se postigla karamelizacija.
Ovaj ćemo desert vrlo rado ponoviti još koji put. Priprema je vrlo jednostavna, a krajnji rezultat dosta efektan. Ostavlja dojam kao da ste se oko deserta jako trudili, a zapravo baš i niste. Odlična opcija za impresionirati goste.
Okus kreme je dobar, iznimno ‘limunast’ i zapravo bismo eventualno mrvicu smanjili količinu limunovog soka, kao i šećera, ali to je stvar ličnog okusa. Sve u svemu, ovaj je recept postao viralan s razlogom, piše Telegram.hr.
KOMENTARI