instant fap
NaslovnicaMagazin

Krema od slatkog vrhnja i limuna, za prste polizati

Krema od slatkog vrhnja i limuna, za prste polizati

Gledamo ga već sedmicama kako nam iskače na svakoj mogućoj društvenoj mreži, od TikToka preko Facebooka pa sve do Instagrama, i napokon smo pokleknuli.

Bilo ga je gotovo nemoguće izbjeći, ali u slučaju da ste to na neku foru uspjeli, mislimo na Lemon posset brulee.

Tačnije, na kremu od slatkog vrhnja i limuna serviranu u udubljenim polovicama limuna zbog čega izgleda jako efektno, a okus je, tvrde hiljade korisnika, božanstven.

  • 200 g slatkog vrhnja
  • 50 g šećera
  • 3 cijela limuna
  • 25-30 g soka od limuna (sok od 1,5 limuna)
  • 1/2 kašike limunove korice
  • 1 kašikica ekstrakta vanilije

Priprema

  • Limune pažljivo udubite. Unutrašnjost možete kasnije koristiti za cijeđenje kroz cijedilo.
  • U lončić dodajte vrhnje, šećer i koricu limuna. Kuhajte na laganoj vatri 3 do 4 minute. Pazite da tekućina nikad ne prokuha, samo da krčka. Boja će mrvicu potamniti, a krema će postati i malo gušća.
  • Maknite s vatre i dodajte sok od limuna i vaniliju te promiješajte. Krema sad već treba biti vidno gušća.
  • Kremu procijedite kroz sito kako biste uklonili koricu limuna.
  • Pustite da se ohladi minutu ili dvije. Napunite udubljene limune i stavite u frižider na minimalno sat vremena.
  • Opcionalno: Na ohlađenu kremu pospite šećer pa površinu lagano obradite brenerom kako bi se postigla karamelizacija.

Ovaj ćemo desert vrlo rado ponoviti još koji put. Priprema je vrlo jednostavna, a krajnji rezultat dosta efektan. Ostavlja dojam kao da ste se oko deserta jako trudili, a zapravo baš i niste. Odlična opcija za impresionirati goste.

Okus kreme je dobar, iznimno ‘limunast’ i zapravo bismo eventualno mrvicu smanjili količinu limunovog soka, kao i šećera, ali to je stvar ličnog okusa. Sve u svemu, ovaj je recept postao viralan s razlogom, piše Telegram.hr.

KOMENTARI