instant fap
NaslovnicaSport

Krunić ima i ponude Rome i Lyona, ali se u Fenerbahceu uzdaju u Džekino lobiranje 

Krunić ima i ponude Rome i Lyona, ali se u Fenerbahceu uzdaju u Džekino lobiranje 

Fenerbahce pokušava dovesti Radeta Krunića (30) iz Milana, a turski mediji pišu kako je u lobiranje aktivno uključen i Edin Džeko.

Prema onome što pišu Turci Džeko je uspio nagovoriti već odavno Krunića da dođe u Istanbul, ali problem predstavlja obeštećenje koje zahtjeva Milan.

Fenerbahce nudi tri miliona, a Milan traži šest. 

Naime, Rade ima ugovor do 2025. godine i njegova sudbina u Milanu nije bila upitna sve do prije nekoliko mjeseci.

Da li zbog traženja veće plate ili čisto zbog pregovora sa drugom ekipom, inače standardan u ekipi Milana, Krunić već sedam utakmica nema ni minute.

Navodno je čak u posljednjem kolu Serije A i odbio trenera Stefana Piolija da uđe u igru.

Krunić se veže još uz Romu i Lyon, pa Feneru sigurno neće biti lako završiti ovaj transfer, i tu bi Džeko upravo mogao biti ključna prevaga.

Turci pišu kako Fenerbahce traži od Džeke da lobira i kod Stefana Savića kako bi ovaj crnogorski stoper dres Atletico Madrida zamijenio onim Fenerovim. Džeko i Savić su bivši saigrači Man. Citya. Zajedno su igrali 14 utakmica na terenu u sezoni 2011/12.

Nema sumnje da je u sve ove dogovore uključen i Mirsad Turkcan Jahović, nekadašnji košarkaš, a danas nogometni menadžer.

Osim Edina Džeke u Turskoj, Jahović se brine i o karijeri Tarika Muharemovića i Adisa Jašića.

Krunić je ove sezone odigrao 10 utakmica u Seriji a i četiri utakmice u Ligi Šampiona. 10 puta je ukupno bio u početnom sastavu. Sve osim jedne utakmice igrao je na zadnjem veznom, dok je jednom protiv BVB igrao na poziciji libera.

Sa novom pozicijom smanjio se i njegov učinak po broju golova i asistencija.

Fenerbahce u Konf. Ligi čeka protivnike iz baraža, a u turskom šampionatu stoji odličnoali isto tako je pozicioniran i Galatasaray.

KOMENTARI