instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Kuželj: Nadamo se nastavku šampionata i plasmanu u Drugu ligu

Kuželj: Nadamo se nastavku šampionata i plasmanu u Drugu ligu

Trener Nogometnog kluba „Rudar“ iz Kamengrada, Ferid Kuželj, željno se nada da će se odigrati drugi dio šampionata Kantonalne lige USK jer njegov klub ima historijsku šansu da prvi put obezbjedi plasnam u Drugu nogometnu ligu Federacije BiH.

On ističe da je u kontaktu sa igračima koji treniraju individualno. Zbog epidemije koronavirusa Nogometni savezi i u Bosni i Hercegovini su do daljneg odgodili takmičnjena u svim ligama i još se ne zna kad će i da li će uopšte prvenstva biti nastavljena.

Čeka se odluka Evropske nogometne federacije, ali i dozvola od Kriznog štaba Civilne zaštite Federacije BiH. Ipak, većina trenera se nada da će se započeta prvenstva odigrati do kraja, a jedan od njih je i Ferid Kuželj, trener NK „Rudar“ iz Kamengrada.

On ističe da je za njegov klub posebno važno da se odigra do kraja drugi dio šamionata, jer „Rudar“ ima historijsku šansu da obezbjedi plasman u Drugu ligu F BiH. Pomenimo, sanski zeleno – crni su na prvom mjestu Kantonalne lige USK sa 15 osvojenih bodova, a do ovog uspjeha su došli bez poraza. Također, „Rudar“ ima šansu da dobar rezultat ostvari i u KUP-u USK, a polufinalnu utakmicu bi trebao odigarti protiv „Krajišnika“ u Velikoj Kladuši. Trener Kuželj kaže da je šteta što je došlo do prekida prvenstva jer je njegov tim bio u odličnoj formi, ali i ističe da je zdravlje sportista ipak na prvom mjestu.

Pomenimo, prema nekim saznanjima drugi dio šampionata bi se mogao odigrati tokom juna i jula, a utakmice bi se igrale srijedom i subotom.Trener Kuželj ističe da je u kontaktu sa svojim igračima koji željno očekuju nastavak prvenstva, a do tada treniraju individualno. On se nada da bi se uskoro treninzi mogli održavati po grupama po uzoru na većinu inostranih klubova.

Pomenimo, Nogometni klub „Rudar“ počeo je sa realizacijom još jednog značajnog projekta. Radi se o izgradnji pomoćnog terena sa ciljem da se sačuva glavni teren na tamošnjem uređenom stadionu, ali i da se obezbjede što bolji uslovi za trenažni proces seniorske ekipe i mlađih kategorija. Vrijednost projekta je oko 30 hiljada KM, a u ovom sportskom kolektivu ponovo očekuju pomoć lokalne zajednice, te od svojih vjernih sponzora i članova kluba.

KOMENTARI