instant fap
NaslovnicaBiH

Lagumdžija: Izbor Vuka Jeremića u UN dobar za cijeli region

Lagumdžija: Izbor Vuka Jeremića u UN dobar za cijeli region

Ministar inostranih poslova BiH Zlatko Lagumdžija čestitao je srpskom kolegi Vuku Jeremiću izbor za predsjedavajućeg Generalnom skupštinom UN, ističući da njegov izbor puno znači ne samo za Srbiju, nego i za čitav region.

“Ovo će biti prilika da svi zajedno čestitamo i novom predsjedniku Generalne skupštine UN Vuku Jeremiću, jer sam siguran da njegovo predsjedavanje puno znači ne samo za Srbiju, nego i za čitav region”, rekao je Lagumija novinarima u Beogradu, uoči samita šefova diplomatija zemalja članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi /SEECP/.

On je rekao da će region konačno imati predsjednika Generalne skupštine UN kojem neće morati savjetnici da govore šta se dešava u jugoistočnoj Evropi.

„Čovjek to zna sam i to nama svima može biti od velike koristi“, rekao je Lagumdžija.

Lagumdžija je podržao i kandidaturu Gorana Svilanovića iz Srbije za novog generalnog sekretara Savjeta za regionalnu saradnju, navodeći da Svilanović tu funkciju čini većom, a ne ona njega.

Ministri spoljnih poslova zemalja članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi okupili su se u Beogradu uoči sutrašnjeg samita šefova država ili vlada zemalja članica ovog procesa.