Lagumdžija: Izbor Vuka Jeremića u UN dobar za cijeli region

  • 15 Juna, 2012
  • 0

Ministar inostranih poslova BiH Zlatko Lagumdžija čestitao je srpskom kolegi Vuku Jeremiću izbor za predsjedavajućeg Generalnom skupštinom UN, ističući da njegov izbor puno znači ne samo za Srbiju, nego i za čitav region.

“Ovo će biti prilika da svi zajedno čestitamo i novom predsjedniku Generalne skupštine UN Vuku Jeremiću, jer sam siguran da njegovo predsjedavanje puno znači ne samo za Srbiju, nego i za čitav region”, rekao je Lagumija novinarima u Beogradu, uoči samita šefova diplomatija zemalja članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi /SEECP/.

On je rekao da će region konačno imati predsjednika Generalne skupštine UN kojem neće morati savjetnici da govore šta se dešava u jugoistočnoj Evropi.

„Čovjek to zna sam i to nama svima može biti od velike koristi“, rekao je Lagumdžija.

Lagumdžija je podržao i kandidaturu Gorana Svilanovića iz Srbije za novog generalnog sekretara Savjeta za regionalnu saradnju, navodeći da Svilanović tu funkciju čini većom, a ne ona njega.

Ministri spoljnih poslova zemalja članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi okupili su se u Beogradu uoči sutrašnjeg samita šefova država ili vlada zemalja članica ovog procesa.