instant fap
NaslovnicaAUTO

Land Rover predstavio ograničeni model Defender Trophy Edition

Land Rover predstavio ograničeni model Defender Trophy Edition

Land Rover je predstavio specijalnu verziju modela Defender kojom odaje počast legendarnim ekspedicijskim vozilima Camel Trophy.

Model je nazvan Defender Trophy Edition te donosi niz stilskih karakteristika inspirisanim klasičnim off-road vozilima koja su se takmičila između 1980. i 2000. godine.

Svi primjerci su lakirani u žutu boju kao i nekadašnji Camel Trophy terenci, a razlika je u Camelovom logu koji se nalazio na svim vratima originalnih takmičarskih automobila.

Land Rover nije koristio Camelov brend iz pravnih razloga, a kako bi zaobišao problem, britanski brend je dizajnirao novi logo za specijalni Defender.

Trophy Edition ima krovne nosače, blatarice, gumene patosnice, integrisani zračni kompresor, stepenice za pristup krovu, a opciono je moguće dobiti i vitlo.

Specijalni model je baziran na Land Roverovim X-Defender SE specifikacijama, a pokreće ga 3,0-litarski 6-cilindrični P400 benzinski motor s turbopunjačem i blagom hibridnom tehnologijom, koji razvija 400 KS i 550 Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi na sva četiri točka preko osmostepenog automatskog mjenjača, za ubrzanje od 0 do 100 km/h je potrebna 6,1 sekunda, dok maksimalna brzina iznosi 208 km/h.

Land Rover Defender Trophy Edition će se prodavati samo u Sjevernoj Americi, proizvodnja je ograničena na 220 primjeraka, a početna cijena iznosi 90.000 dolara.

Za kupce će biti organizovana i off-road avantura.

KOMENTARI