instant fap
NaslovnicaVijestiRegion

Lažni doktori na internetu: Predstavljaju se kao ljekari i traže slike djece

Lažni doktori na internetu: Predstavljaju se kao ljekari i traže slike djece

Roditelji ni slučajno ne bi smjeli da šalju fotografije svoje djece, jer je sve više profila na kojima se pedofili predstavljaju kao žene, doktorke, pa traže fotografije da bi dali besplatan savjet – tvrdi Katarina Jonev, stručnjak za sigurnost na Internetu u Srbiji.

Ona je, gostujući na TV Prva, rekla da su se pojavili lažni pedijatri, koji su nudili roditeljima savjete, pa tražili fotografije gole djece prije “pregleda”.

“Šta su poslije s njima radili, znaju samo oni, ali ne i roditelji koji su ih naivno poslali očekujući savjet ljekara”, rekla je Jonev.

Katarina Jonev upozorava na ljude koji se lažno predstavljaju ne bi li zadovoljili svoje bolesne potrebe.

“Nažalost, mreže imaju politike da dozvoljavaju određenim profilima da se bave ovakvom aktivnošću. Pojedinci su našli način kako svoje bolesne potrebe da zadovolje, da dođu do fotografija djece. Imali smo veliki broj slučajeva, lažnih novinara koji kontaktiraju mlade sportistkinje, lažne fotografe koji zovu djevojčice da budu manekenke, i ovo što je učestalo sada u posljednjih godinu i po dana, to su lažni pedijatri. Predstavljaju se kao ženske osobe, na profilima pozivaju roditelje da se obrate, dijele neke savjete”,  upozorila je Jonev.

Ona je rekla da će roditelji besplatan savjet da dobiju i ako pozovu Dom zdravlja.

“Roditelji jesu izgubljeni, znam i one koji imaju po pet-šest pedijatara u telefonu, ne znaju više šta da rade. Čim neko traži slike djeteta, intimnog dijela tijela, to ne može biti u redu. Ne šaljite fotografije svog djeteta nikome, ovakvih zloupotreba je sve više i više – rekla je ona, piše Blic.

Broj zloupotreba je povećan na Internetu, ali je nivo svijesti na malo višem nivou, kada su prijave u pitanju.

KOMENTARI