instant fap

Lažni profil Senijada Ibričića na Facebook-u

Sigurno svatko on nas ima nekog od poznatih osoba iz javnog života kao prijatelja na društvenoj mreži Facebook. Da li ste se ikad zapitali da li je vlasnik tog profila stvarno osoba za koju mislite da je imate u raji? U našu redakciju je nedavno stigao mail sa screen schoot slikama pokušaja prijevare te iznuđivanja ultra dopune.

Vlasnik lažnog profila je smislio jako dobru priču u koju je lako povjerovati, a već duže vrijeme se predstavlja kao Senijad Ibričić te uredno dopunjava lažni profil sadržajem da bi uvjerio svoje prijatelja da je to uistinu Senijad Ibričić. Isti broj smo pokušali i kontaktirati, međutim niko nam nije odgovarao na poziv. O velidnosti profila smo provjerili i u izvorima bliskim Senijadu Ibričiću, što nam je potvrđeno da naš reprezentativac nema nikakve veze sa navedenim Fejsbuk profilom koji pokušava iznuditi Ultra dopunu.

Do sada nismo upoznati da li ima još sličnih slučajeva kod ostalih poznatih osobama iz javnog života, ali smatramo da je ovo je svakako veliki udar na ličnost i reputaciju bh. reprezentativca, koji je poznat po svome merhametluku te važi kao velika dobričina koji je omiljen na našim prostorima. Seniad je posebno omiljen u Cazinskoj Krajini, što vlasnik lažnog profila jako dobro zna gdje to pokušava iskoristiti i izvući korist. Napominjemo, da navedeni pokušaj prijevare nema nikave veze sa bh. reprezentativcem Senijadom Ibričićem, niti ga se povezuje sa na bilo koji način sa ovim događajem. Kako bi spriječili daljnje pokušaje prijevare, podijelite članak i upozorite svoje prijatelje.

 

 

KOMENTARI