instant fap
NaslovnicaSport

Lejla Tanović četvrti put balkanska prvakinja

Lejla Tanović četvrti put balkanska prvakinja

Šesetorostruka državna prvakinja i najuspješnija bh. biciklistkinja Lejla Tanović odbranila je balkansku titulu u elite kategoriji na šampionatu održanom u Srbiji.Tanović je tako četvrti put zaredom osvojila Balkansko prvenstvo, drugu poziciju je zauzela reprezentativka Srbije Teodora Savić-Popović, a na trećem mjestu završila je reprezentativka Turske Esra Kurkcu, trenutno 46. biciklistkinja svijeta.

Tanović je prvu poziciju zauzela od samog starta i čuvala je sve do kraja utrke pobjedivši s prednošću od sedam minuta. Osvajanjem prvog mjesta Lejla je osvojila novih 30 UCI bodova za svjetsku ranking listu i olimpijsku normu s obzirom da se utrka nalazila u kalendaru Svjetske biciklističke federacije s kategorijom UCI C2.

“Nevjerovatan je osjećaj obući dres balkanske prvakinje četvrti put zaredom i veoma sam sretna zbog toga. Utrka je bilo iznimno naporna s obzirom da smo startali u najtoplijem periodu dana, ali na samom startu osjećala sam se veoma dobro tako da sam preuzela vodstvo koje sam čuvala do kraja utrke. Konkurencija je kao i svake godine bila izazovna, ali drago mi je da sam uspjela odnijeti pobjedu”, rekla je Tanović.

Za našu takmičarku ovo je bila ukupno deseta pobjeda u karijeri na UCI utrkama, a treća ove sezone. U uz navedene pobjede ove godine osvojila je treće mjesto na etapnoj utrci u Španiji i drugo mjesto početkom sezone u Hrvatskoj.

“Lejla je vozila iskusno od samog starta utrke pazeći na mogući defekt koji bi joj onemogućio da završi utrku. Izuzetno smo zadovoljni trenutnom formom s obzirom da nas očekuje još osam utrka do kraja sezone gdje nam je cilj prikupiti što veći broj UCI bodova. Već naredni vikend očekuje nas nova utrka a nakon toga se pripremamo za državno prvenstvo koje se ove godine održava u Livnu“, rekao je za kraj selektor MTB reprezentacije Amar Njemčević.

KOMENTARI