instant fap

Ljubav zaključalo 1.500 parova

Od 4. augusta ove godine, kada je ispred Gradske tržnice Markale u Ferhadiji postavljeno stablo ljubavi, do sada je oko 1.500 građana odlučilo da zaključa sa malim katancima svoju ljubav i na taj način učestvuje u humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za pomoć djeci oboljeloj od karcinoma. Projekat je, između ostalih, podržala i Općina Centar.

Autor projekta, student književnosti na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, Kenan Zuković je za akciju pripremio pet hiljada katanaca. Okončanjem akcije, kada svi katanci budu postavljeni na imitaciju drveta, planirano je da u saradnji sa nadležnima iz Općine Centar, na jednu od atraktivnih lokacija, postavi drvo kao trajnu uspomenu. S obzirom na humanitarni karakter akcije, katance nisu zaključavali samo zaljubljeni već i građani koji su željeli da pomognu u liječenju teško oboljele djece.

Cijena jednog katanca iznosi pet maraka i, kako je kazao autor, građani  mogu izdvojiti manji ili veći iznos. Po željama kupaca, na katance je moguće gravirati njihova imena ili ih dodatno ukrasiti. Početak projekta ozvaničio je Slaven Kovačević, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar, koji je tom prilikom kazao da je malo manifestacija koje grad čine gradom.

– Sarajevski katanci ljubavi su definitivno jedan od projekata vrijedni hvale. Stoga, pozivam sve građane da svoje negativne osjećaje, kao mržnju, zamijene osjećajem ljubavi i zaključaju u jedan od sarajevskih katanaca. Nadam se da će naši građani pronaći malo vremena da postave svoj katanac ljubavi na ovo drvo i time pomognu djeci oboljeloj od karcinoma, kazao je Kovačević.

KOMENTARI