instant fap
NaslovnicaSanski MostLokalne teme

Lovci u akciji prehrane divljači

Lovci u akciji prehrane divljači

Članovi Lovačkog društva „Sana“ organizirali su veliku akciju prehrane divljači kojom prilikom su u više dijelova sanskog lovišta odnesene velike količine kukuruza, te velike količine sijena i kamene soli.

Riječ je o redovnim aktivnostima sanskih lovaca koje se odvijaju tokom zimskog perioda kada je lovostaj i zabrana lova na divljač. Prema riječima sekretara ovog udruženja, Mesuda Aganovića, u ovim aktivnostima sudjeluju članovi svih lovačkih sekcija, a sva hrana za divljač nabavljena je sredstvima samog društva.

„Sigurno je da prehrana u zimskom periodu veoma važna, a posebno je značajno što smo za divljač obezbjedili kamenu sol obzirom da kod životinja, u ovom periodu, veoma bitno da unose minerale u organizam.“, istakao je Aganović.

Obzirom da je u grmečkim šumama tokom zimskog perioda veoma visok sniježni pokrivač, njihovi stanovnici u takvim uslovima teže dolaze do hrane te su ovakve akcije izuzetno važne za opstanak i razvoj divljači.

Pozitivna okolnost u ovim danima su lijepe i povoljne vremenske prilike zahvaljujući kojima će se aktivnosti oko prehrane lakše realizovati.

KOMENTARI