instant fap
NaslovnicaVijestiRegion

Majka troje djece umrla od smrzavanja: Jesu li mještani samo prolazili pored nje

Majka troje djece umrla od smrzavanja: Jesu li mještani samo prolazili pored nje

Ivana J. (34), majka troje djece, preminula je od smrzavanja u ponedjeljak u selu Lece kod Medveđe u Srbiji, a njeno tijelo pronađeno je nakon što je nekoliko sati bilo u snijegu pored puta.

Ivanino tijelo, kako pišu pojedini srbijanski mediji, vidjeli su mještani koji su tuda prolazili autobusom, međutim satima niko nije reagovao, niti pozvao pomoć.

Ljekari koji su tek satima kasnije pozvani u pomoć, reanimirali su ženu više od sat vremena, ali nisu uspjeli.

Ivana J. je bila majka troje djece, dva tinejdžera i curice od oko pet godina, ali djeca nisu živjela s njom. Zbog brojnih prijava Centru za socijalni rad, da Ivana nije brinula o djeci i da je mnogo pila, djeca su joj oduzeta, piše Blic.

Najstariji dječak je u hraniteljskoj porodici, a srednja kćerka kod bake. Svo troje djece ima različite očeve.

Ivana je, kako pričaju mještani, imala tešku porodičnu situaciju. Njen otac bio je policajac u Beogradu, ali se vratio da živi u selu, a onda se ubio. Majka joj se nakon toga preudala.

“Pričao mi je jedan vozač kamiona da je jednom umalo nije zgazio i da je jedva ukočio kad je video na putu. Rekao je da je bila pijana tad. Sad je pala usred noći i po mrazu i tu je zaspala i smrzla se. Kad su je našli, više joj pomoći nije bilo. Inače je živela sama i vrlo teško otkad je umro tu jedan čovek u selu s kojim je bila u vezi i davao joj pare”, kazala je mještanka, piše Blic.

Mediji u Srbiji prenose da je Ivana umrla od posljedica smrzavanja, te da su iz nadležnog tužilaštva rekli da je njeno tijelo predato porodici kako bi je sahranili.

KOMENTARI