instant fap
NaslovnicaSport

Marković: Teška grupa, ali borit ćemo se do kraja

Marković: Teška grupa, ali borit ćemo se do kraja

Danas je održano žrijebanje kvalifikacionih grupa za Evropsko rukometno prvenstvo u Danskoj 2014. godine, a naša reprezentacija zadesila se u dosta teškoj grupi.

Rukometni Zmajevi će snage odmjeriti sa Austrijom, Srbijom i Rusijom u okviru grupe 7. Nismo favoriti, no mnogo puta do sada pokazali smo da se možemo nositi sa svima. Selektor Dragan Marković u razgovoru za naš portal ističe kako je još uvijek rano razmišljati o tim kvalifikacijama, s obzirom da se pred našom reprezentacijom nalaze odlučujući baraž dueli protiv Njemačke za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Španiju.

“Teško je sada pričati o tim kvalifikacijama. Do tada se mnogo toga može promijeniti i desiti, od povreda do nekih drugih faktora. Ići ćemo postepeno, jer se pred nama nalazi težak dvomeč sa Njemačkom. U svakom slučaju respektabilna grupa u kojoj ćemo se boriti do kraja”, rekao je Marković.

Našu rukometnu selekciju 9. juna očekuje prvi baraž susret za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2013. godine u Španiju, a snage ćemo odmjeriti sa Njemačkom u Stuttgartu. Sedam dana kasnije na rasporedu je i revanš, koji će se igrati u Zetri sa početkom od 13 sati i 30 minuta. Nijemci su oslabljeni za neigranje Holgera Glandorfa, Patricka Groetzkog, te vjerovatno i Dominika Kleina. Međutim, selektor rukometnih Zmajeva tu činjenicu ne smatra kao olakšavajuću okolnost po naše momke, jer “Nijemci imaju mnogo kvalitetnih igrača na tim pozicijama”.

“Možemo pobijediti Njemačku. Favoriti jesu, bolji su, ali učesnik Svjetskog prvenstva neće se znati do zadnje minute. Što se tiče povreda u njihovoj selekciji, ne vidim tu neku prednost za nas. Njemačka je velika zemlja, sa mnogo igrača, sa najjačom rukometnom ligom, tako da će njihov selektor biti na slatkim mukama”, zaključio je Marković.