instant fap
NaslovnicaSport

Mehmed Baždarević kandidat za trenera svjetskog viceprvaka

Mehmed Baždarević kandidat za trenera svjetskog viceprvaka

Bivši selektor reprezentacije BiH, Mehmed Baždarević, želja je jednog od najuspješnijih afričkih klubova, Raja Casablanca. Kako prenose marokanski mediji Baždarević je jedan od četiri kandidata za klupu, a pored njega su Florent Ibenge, Nabil Maaloul i Hugo Broos. 

Popularni Meša je u februaru tekuće godine napustio francuski Guingamp, a ovo bi mu bio drugi angažman na tlu Afrike, u sezoni 2005/2006 s klupe je predvodio tuniški ES Sahel. 

Raja Casablanca je trostruki osvajač Afričke Lige prvaka, dvanaest puta su bili prvaci Maroka, a 2013. godine su u finalu Svjetskog klupskog prvenstva poraženi od Bayerna sa 2:0. U sezoni 1997/1998 Raju je sa klupe predvodio slavni bh. fudbaler i trener, Vahid Halilhodžić.

U dosadašnjem dijelu marokanskog prvenstva odigrano je deset kola nakon kojih je Raja CA na drugom mjestu sa tri boda zaostatka u odnosu na prvoplasiranog. U slučaju da rukovodstvo ovog kluba na mjesto trenera imenuje Baždarevića sasvim je jasno da je jedan jedini cilj pred Željinom legendom, a to je osvajanje titule Maroka.

KOMENTARI