instant fap

Mercedes želi proizvesti G-Klasu kabriolet

Mercedes želi proizvesti G-Klasu kabriolet

Mercedesova legendarna G-Klasa je doživjela veoma malo promjena u proteklim godinama, a njemačka kompanija se sada priprema za radikalan potez.

Baš kao što je slučaj s Porscheom 911 ili Fiatom 500, neke stvari je najbolje “ne dirati mnogo”. Uprkos tome, dosad smo vidjeli niz pokušaja unapređivanja izgleda kutijaste G-Klase, Mansory je pokazao svoju kreaciju, kao i drugi tuneri, no sada je vrijeme da to učini i Mercedes. Špijunske fotografije koje su se pojavile na internetu otkrivaju da ima malo promijena, ali to nije cijela istina, jer medijski izvještaji govore da Mercedes radi na SUV-u sa sklopivim krovom.

Ove informacije je “podgrijala” činjenica da Mercedes traži nove inžinjere kako bi radili na sklopivom krovu u postrojenju koje se nalazi u Grazu u Austiji, gdje se inačke proizvodi G-Klasa. Naravno, ti bi inžinjeri mogli raditi na potpuno drugačijem projektu, no postoji teorija da Mercedes ožibljava Landaulet konfiguraciju za Maybach. Ukoliko to bude istina, Mercedes-Maybach će dobiti svoju G-Klasu koja će podići luksuz na još viši nivo.

Ukoliko se neko ne sjeća originala, samo 99 primjeraka je proizvedeno kako bi se obilježio odlazak posljednje generacije G-Klase prije dolaska aktuelnog modela.

KOMENTARI