instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Misterija riješena nakon 36 godina: Sajid Kešić iz Prijedora pronađen u Psihijatrijskoj bolnici u Hrvatskoj

Misterija riješena nakon 36 godina: Sajid Kešić iz Prijedora pronađen u Psihijatrijskoj bolnici u Hrvatskoj

Sajid Kešić koji je prije 36 godina nestao iz Kamičana kod Prijedora pronađen je u Psihijatrijskoj bolnici na otoku Rabu u Hrvatskoj. U ovoj ustanovi boravi od septembra 1980. godine, a osoblje ga je zbog nemogućnosti identifikacije prozvalo Perica.

Kako je za Klix,ba ispričao Sajidov brat Nisvet Kešić koji živi u Zagrebu, u Psihijatrijsku bolnicu na Rabu je dovezen u septembru 1980. godine iz bolnice u Splitu bez ikakvih dokumenata. Osobolje splitske bolnice ga je iste godine pronašlo kako luta na području Drniša.

“U bolnicu na Rabu su ga primili kao nepoznatu mušku osobu, nepoznatog imena, datuma rođenja i adrese, a kasnije su mu dali ime Perica Matas. Policija nas je obavijestila da se sigurno radi o našem bratu (Sajid i Nisvet imaju i sestre Halidu, Salidu i Mevlidu, op.a), jer je jedna od sestara 22. septembra dala da se uradi DNK analiza koja je potvrdila njegov identitet”, kazao je Nisvet.

Iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Prijedor za naš portal su kazali da su od Kriminalističke uprave Banja Luka obaviješteni da se vodi postupak utvrđivanja identiteta, a da je za Sajidom bila raspisana iInterpolova potjernica.

Kako saznajemo od Sajidovih komšija, splitka policija ga je prilikom pronalaska pokušala identificirati, ali bezuspješno. Osoblje Psihijatrijske bolnice s Raba je upućivalo više zahtjeva za utvrđivanje njegovog identiteta, ali situacija nije bila rješiva.

KOMENTARI