Mlada doktorica stekla epitet heroine: Uvukla se u gepek da spasi povrijeđenog

HomeVijestiRegion

Mlada doktorica stekla epitet heroine: Uvukla se u gepek da spasi povrijeđenog

Suprug i otac žrtava pijanog divljaka: Taj prizor nikad neću zaboraviti

Teška saobraćajna nesreća s nekoliko poginulih dogodila se prije dva dana na Pupinom mostu u Beogradu, a glavna junakinja te priče bila je mlada doktorica Hitne pomoći, Katarina Kostić (27).

Društvenim mrežama proširila se snimka gdje se Kostić uvlači kroz gepek smrskanog automobila kako bi pomogla unesrećenima, dok policajac pokušava otvoriti vrata kako bi došao do vozača.

“Dugo sam čekala ovaj posao i dočekala sam ga. Imala sam mnogo sreće. U poslu doktora u Hitnoj pomoći, a ne u domu zdravlja ili u klinici, pronalazim sebe. Volim pomagati ljudima, spašavati živote“, rekla je doktorica Kostić, prenosi Kurir.!

“Jedva smo izvukli čovjeka iz smrskanog automobila. Prije toga smo provjerili kakve su njegove životne funkcije. Bio je svjestan, što nam je bio veliki poticaj da ga što prije izvučemo i prebacimo u bolnicu. Morala sam to napraviti”, rekla je doktorica Kostić.

“Naš posao je da što prije reagujemo i ja u tom trenutku nisam razmišljala o sebi već o čovjeku kojem treba pomoć”, rekla je mlada doktorica.

Kaže kako je tek kasnije postala svjesna svega što se događalo, ali da bi svejedno opet isto reagovala.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0