instant fap

Mlađe uzrasne kategorije Podgrmeča putuju u Roverto

Mlađe uzrasne kategorije Podgrmeča putuju u Roverto

Mlađe uzrasne kategorije NK „Podgrmeč“ iz Sanskog Mosta večeras putuju u italijanski grad Rovereto, gdje će nastupiti na međunarodnom turniru pod nazivom „Liga mira“ na kojem učestvuje oko stotinu ekipa iz cijelog svijeta u svim omladinskim kategorijama.

Na ovo veliko takmičenje iz sanskog kluba putuju 32 mališana u kategorijama predpioniri i pjetlići, odnosno dvije ekipe sastavljene od igrača 2001. i 2003. godište, a pod vodstvom trenera Velida i Feđe Kuželja. U ekspediciji Podgrmeča su još Edin Jakupović, koordinator Omladinmskih selekcija i Muharem Šupuk, član Uprabe kluba. Polazak je večeras u 22 sata ispred zgrade Općine Sanski Most.


Inače, NK Podgrmeč sa mlađim selekcijama u Roveretu učestvuje od 2007. godine. U proteklim godinama mladi sanski nogometaši su dostojno predstavljali našu zemlju i imali su uspjeha. Dva puta su igrali u finalu, a generacija 2002. i 2003. godište ,pjetlići, su prošle godine osvojili 1 mjesto pobjedivsi u finalu ekipu Milana. Iz Podgrmeča se posebno zahvaljuju Sanjaninu Fikretu Ramiću, koji živi u Italiji, jer su zahvaljujući njemu mladi sanski nogometaši do sada putovali na ovaj veliki svjetski sportski događaj. Ove godine domaćin Sanjanima je porodica Jakupović, porijeklom iz Trnove kod Sanskog Mosta. 


Ekspedicija Podgrmeča sutra ujutro treba doputovati u Rovereto, a potom će sa ostalim učesnicima učestvovati u defileu ulicama ovoga grada. Takmičenja su subotu i nedjelju, a obje sanske ekipe se nalaze u grupama sa svojim vršnjacima iz klubova donaćina Italije, te Francuske. Povratak se očekuje u ponedeljak u jutarnjim satima. Sanski nogometaši obećavaju da će ponovo uspješno predstaviti, prije svega državu BiH, a onda i svoj grad. 

KOMENTARI