instant fap
Naslovnicainmedia danas

Mladi inovator Ammar Horozović

Mladi inovator Ammar Horozović

Sanjanin Ammar Horozović, bivši učenik Osnovne škole “5.oktobar” iz Sanskog Mosta, a sadašnji učenik Richmond Park College-a iz Bihaća, se u decembru prošle godine takmičio na BOSEPO naučnoj olimpijadi u Sarajevu.

Sa svojim projektom Blinding Lights, u oblasti Engineering and Energy, on je osvojio zlatnu medalju. Samim tim osigurao je sebi učešće na nekim prestižnim međunarodnim takmičenjima.

Jedno od tih je International Greenwich Olympiad(IGO), koje se održava u Londonu, a traje od 8. do 15. juna, na koje Ammar putuje zajedno sa još nekoliko učenika iz BiH, na kojem će ih pratiti prof. Aida Sejdić.

Ammara, ubrzo po povratku iz Londona, očekuje još jedno takmičenje. To je China Adollescents Science and Technology Inovation Contest(CASTIC), koje se održava u Kini u julu mjesecu.

Činjenica da je jedan, od ukupno četiri učenika iz BiH, koja u pratnji direktora Richmond Park College-a iz Bihaća, prof. Nermina Efendića, te predsjednika organizacionog odbora BOSEPO-a, prof. Jasina Hodžića, putuju na pomenuto takmičenje, govori o kvalitetu njegovog projekta. Ammaru, kao i ostalim takmičarima iz BiH, želimo puno sreće i uspjeha.

KOMENTARI