Mladi muzičari iz Sanskog Mosta nagrađeni u Banja Luci

HomeUncategorized

Mladi muzičari iz Sanskog Mosta nagrađeni u Banja Luci

Održan novogodišnji koncert učenika Osnovne muzičke škole.

Sanski Most oduvijek je bio prepoznatljiv po muzičkim talentima, a dokaz tome je i posljednji uspjeh učenika niže muzičke škole iz našeg grada, koji su na nedavno održanom takmičenju muzičkih škola osvojili prvu nagradu.

Talentovani mladi učenici Benjamin Zukić, Selma Talić i Adela Kaltak, na takmičenju muzičkih škola održanom u Banja Luci, osvojili su prvu nagradu u kategoriji kamenrni ansambl, nastupivši kao trio uz dvije flaute i klavir.

Radi se o 24. takmičenju muzičkih škola „Vlado Milošević“ koje okuplja veliki broj mladih učesnika iz cijele države, a ove godine nastupilo je oko 400 učenika. Inače, nagrađeni učenici polaznici su niže muzičke škole Sanski Most u klasi profesorica Azemire Rajić i Alme Karabeg.

Niža muzička škola u Sanskom Mostu djeluje već nekoliko godina kao područno odjeljenje Osnovne muzičke škole Bihać, i smještena je u prostorijama Prve sanske škole. Ova obrazovna ustanova do sada je odškolovala nekoliko generacija, i mnogim učenicima poslužila je kao dobra polazna osnova u sticanju znanja iz muzičke naobrazbe.

Redovno organizuju muzičke koncerte koji se održavaja dva puta godišnje, a pored toga bilježe i zapažene nastupe na velikom broju kulturnih događaja i manifestacija, kao i na različitim muzičkim takmičenjima.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0