Mladi sanski košarkaši ponovo na parketu

HomeLokalne temeSanski Most

Mladi sanski košarkaši ponovo na parketu

Čuvena generacija košarkaša iz Sanskog Mosta

U Ligi mladih Unsko – sanskog kantona u kategoriji pionira se pored OKK „Sane“ još takmiče  „Bratstvo“ Bosanska Krupa, „Krajišnik“ Velika Kladuša,“ , Škola košarke „ Bosna XXL“ Bihać i Košarkaški klub „Bihać“ .

U prvom kolu sanski pioniri su u Gradskoj dvorani ugostili svoje vršanje iz Škole košarke  „ Bosna XXL“ i doživjeli su očekivan poraz. Biščani su opravdali ulogu favorita i ujedno sanskoj publici pokazali da s pravom nose epitet najbolje pionirske selekcije u USK. Pioniri „Sane“ jednostavno nisu mogli parirati fizički jačim, te znatno višim i uigranim gostujućim igračima.

Utakmicu je presudila visina, odnosno borba pod košem gdje su gosti dominirali. Trener sanskih pionira Amir Pašalić je i pored poraza zadovoljan igrom svojih pulena i čestitao im je zalaganju i borbenosti.

On je čestitao i gostujućoj ekipi na zasluženoj pobjedi.U Ligi mladih USK u kategoriji juniora se takmiče samo tri kluba, a pored OKK „Sane“  tu su još „Željo“ iz Bihaća i „Krajišnik“ iz  Velike Kladuše. Kad je riječ o sanskom klubu, u selekciji juniora trenira petnaestak omladinaca kojoj su pridodati mlađi igrači, kadeti i stariji pioniri. Od ove sezone ekipu vodi trener Benjamin Aganović, koji je u OKK „Sani“ nastupao za sve selekcije kluba.

Trener Pašalić ističe da su rezultati, barem za sada,  u drugom planu jer je cilj da se mladi igrači što više takmiče i stiču nova iskustva kako bi se dobila jedna kvalitetna generacija koja će u narednim godinama dostojanstveno predstavljati svoj grad. Bitno je, kako kaže, da i pored problema sa igračkim kadrom u svim općinama USK, košarka ipak opstaje u Sanskom Mostu. 

Na kraju trener Pašalić naglašava da je klub otvoren za nove članove i svi zainteresirani dječaci i omadinci koji žele da budu dio ovog sportkog kolektiva mogu se prijaviti tokom održavanja treninga u Gradskoj dvorani.

On ističe da će pored treninga , te odigravanja prvenstvenih i prijateljskih utakmica, mladi sanske košarkaši učestvovati i na velikom broju turnira za njihov uzrast kako u Sanskom Mostu, tako i u velikom broju gradova u BiH.  Stoga poruka glasi
„ Trenira – igraj – putuj – druži se“.

Više informacija o radu o klubu i novom upisu u školu košarke mogu se naći na fb stranici OKK „Sana“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0