Mladi takmičari “Galaje” nastavili s odličnim rezultatima

HomeSanski MostLokalne teme

Mladi takmičari “Galaje” nastavili s odličnim rezultatima

Održan memorijalni malonogometni turnir “GALAJA 2020”

Mladi članovi Taekwondo kluba „Galaja“ iz Sanskog Mosta nastavili su sa serijom odličnih rezultata i u ovoj godini. Novi uspjeh su ostvarili na veoma jakom međunarodnom turniru u Bužimu gdje su osvojili tri medalje.

U Bužimu je u proteklu subotu održan veoma jak međunarodni turnir u Taeakwondo-u za kadete i juniore „Bosna open 2020“ na kojem je učešće uzelo preko dvadeset klubova sa oko 250 takmičara iz šest zemalja: Austrije, Mađarske, Hrvatske, Srbije, Slovenije i BiH.

Na ovom velikom sportskom događaju zapažen nastup su imali i mladi takmičari taekwondo kluba „Galaja“ iz Sanskog Mosta koji su u borbama osvojili tri medalje, po jednu zlatnu, srebrnu i bronzanu.

Zlatnom medaljom se okitila Emela Hodžić koja je prvo mjesto osvojila u kategoriji – 30 kg. Srebrnu medalju osvojio je Eman Hodžić kategorija – 55 kg, a bronzanu Anes Redžić, kategorija + 60 kg.

Čestitke za ovaj uspjeh treba uputiti i treneru Huseinu Bećireviću koji je odlično pripremio svoje takmičare. Na narednom takmičenju Taekwondo klub „Galaja“ će nastupiti sa čak 16 takmičara, a to je 29. februara u Sarajevu na jednom od najvećih bh. kickboxing turnira „ Ilidža Grand Prix 2020“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0