instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Mladi život izgubljen u opasnom kanjonu: Prijatelji se opraštaju od Ene

Mladi život izgubljen u opasnom kanjonu: Prijatelji se opraštaju od Ene

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć na magistralnom putu M-14 Bihać – Bosanska Krupa, u blizini Grmuša, smrtno je stradala 25-godišnja djevojka E.P., a kako se nezvanično saznaje radi se o Eni Pašalić iz Bosanske Krupe od koje se brojni prijatelji i sugrađani opraštaju na društvenim mrežama.

Ona se nalazila za upravljačem automobila fiat punto, koji je pod još nerazjašnjenim okolnostima sletio u rijeku Unu.

U automobilu se nalazio i A.A. (24), koji je se uspio spasiti, a kako saznajemo njih dvoje su bili u emotivnoj vezi. Kako je za medije ranije potvrdio portparol Uprave policije MUP-a Unsko-sanskog kantona, Adnan Beganović, izvršen je uviđaj kako bi se utvrdile sve okolnosti ove nesreće.

“Nesreća se dogodila jučer oko 18.45 sati. Nakon slijetanja vozila u rijeku, suvozač A. A. (2000) iz Bihaća uspio je isplivati, dok je vozačica E. P. (1999) iz Bosanske Krupe ostala zaglavljena u vozilu. Kada su ronioci specijalne policije MUP-a USK stigli do vozila i djevojke, nažalost, mogli su samo konstatovati smrt vozačice”, izjavio je Beganović.

Nakon što je izvučeno tijelo nesretne djevojke, izvučeno je i vozilo, a put kroz kanjon Une je na nekoliko sati, dok je trajao uviđaj i izvlačenje vozila, bio potpuno zatvoren, te se saobraćaj se preusmjeravao na alternativne pravce.

Prema nezvaničnim informacijama, nesreću su uzrokovale stijene koje su se s obližnjih litica obrušile na put kojim je u kobnom trenutku prolazilo vozilo. U ovome trenutku nije sasvim poznato da li su stijene udarile vozilo ili su doprinijele da vozačica izgubi kontrolu nad automobilom i sleti u rijeku Unu.

Pomenuti put koji kroz kanjon Une spaja Bihać i Bosansku Krupu, zbog brojnih krivina  i uskog kolovoza je vrlo opasan, a na mnogo mjesta nije adekvatno zaštićen od obrušavanja stijena, pa je i ranije dolazilo do ovakvih incidenata.

Prije nekoliko godina na početku puta bio je postavljen znak da vozači ovim putnim pravcem saobraćaju na vlastitu odgovornost, ali je zbog negodovanja javnosti uklonjen.

KOMENTARI