instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Mladić ljut nakon presude: Borit ću se dok sam živ

Mladić ljut nakon presude: Borit ću se dok sam živ

Bivši komandant Vojske RS-a Ratko Mladić, koji je jučer u Haškom tribunalu osuđen zbog ratnih zločina na doživotnu robiju, za “Večernje novosti” u prvoj reakciji nakon presude najavio je borbu do kraja.

“Borit ću se dok sam živ, da se ukinu ove nametnute laži i otkrije prava istina o borbi Srba. Ovo je bilo samo prvo poluvrijeme”, rekao je Mladić koji je poruku, kako navodi ovaj list, odmah nakon izricanja presude poslao preko svog sina Darka.

“Moj otac je poručio da je sve laž, da Hag nije sud, već NATO komisija i da ovo nije pravda. Sve je isključivo pokušaj da se kriminalizira srpski narod koji se štitio od agresije“, kazao je Darko.

“Bili smo desetak minuta zajedno nakon presude. Bio je ljutit, iako je očekivao sve ovo. Tješio je moju majku Bosu, govorio joj da ne brine, jer joj je bilo teško”, dodao je Mladićev sin.

Darko navodi da im je sada prioritet da se njegovom ocu “spasi život i osigura liječenje u Srbiji”.

“Ovo tijelo koje se naziva Tribunalom za zločine u bivšoj Jugoslaviji nije uspjelo u misiji jer je zanemarilo brojne srpske žrtve. Danas smo svjedočili kako je pravda zamijenjena ratnom propagandom. Činjenice su zanemarene. Presuda je u suprotnosti s njima. Cilj joj je širenje propagande i onemogućavanje budućeg mirnog života u regiji”, zaključio je mlađi Mladić za Večernje novosti.

Ratko Mladić osuđen je po 10 od 11 tačaka optužnice, a tokom čitanja presude izazvao je incident tako što je počeo urlikati da je “sve ovo laž”, nakon čega je izbačen iz sudnice.

KOMENTARI