instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Mladići iz Bihaća pokazali hrabrost i spasili muškarca koji je upao u rijeku Unu

Mladići iz Bihaća pokazali hrabrost i spasili muškarca koji je upao u rijeku Unu

U srijedu poslijepodne, grupa mladića iz Bihaća pokazala je hrabrost i odlučnost spasivši muškarca koji se našao u opasnosti u hladnoj rijeci Uni.

Albin Mujagić (16), Faris Dupanović (17) i Edin Lipovača (16) bez oklijevanja su reagovali čim su vidjeli muškarca kako tone u rijeci. Skočili su u vodu i plivali prema njemu, ignorišući vlastitu sigurnost kako bi spasli život, piše Crna Hronika.

Unatoč hladnoći i teškim uslovima, mladići su uspjeli stići do muškarca i izvući ga iz vode. Brzom reakcijom, uspjeli su stabilizovati muškarca dok su čekali dolazak hitne pomoći.

Muškarac je upao sa bedema u unski kanal. Tvrdi da mu se zamantalo i da je pao u vodu, a da ga je Una nosila ispod mosta. Ja i dvojica kolega, čim smo vidjeli situaciju krenuli smo u spašavanje. Muškarac nije mogao da pliva, tvrdeći da su mu se zgrčile ruke, valjda od hladnoće. Takođe mu se i jakna natopila sva hladnom vodom, pa je sav nekako težak bio. Dok su drugi slikali i gledali, nas trojica smo pomagali. Uhvatili smo ga i uspješno izvukli na obalu. Svi znamo da je Una prelijepa ali i opasna rijeka. Pogotovo na dijelovima gdje su brzi kanali, uski prolazi, gdje se javljaju kao turbine od vode. Na ovom dijelu, rijeka je duboka 2,3 metara. Moram istaći i sugrađankinju koja mu je pomogla, tako što mu je dala suvu odjeću i obuću, te pozvala Hitnu pomoć – rekao je Albin Mujagić za portal Crna Hronika.

Svjedoci ove herojske akcije hvale hrabrost i brzinu mladića, ističući da su pokazali izuzetnu solidarnost i humanost. Ova trojica učenika Mašinko-saobraćajne srednje škole u Bihaću pokazali su važnost međusobne podrške i solidarnosti u teškim situacijama.

KOMENTARI