instant fap

Mourinho: Pripadam najvišem nivou nogometa, premlad sam da se povučem

Mourinho: Pripadam najvišem nivou nogometa, premlad sam da se povučem

Jose Mourinho je u prvom intervjuu nakon otkaza na klupi Manchester Uniteda govorio o nastavku karijere, ali i problemima s kojima se susretao na klupi Crvenih đavola.”Želim nastaviti raditi. Pripadam najvišem nivou nogometa i vratit ću se tu. U nogometu sam dugo, ali ću tek napuniti 56 godina. Zaista sam premlad da se povučem”, poručio je Mourinho.

Portugalac je dobio otkaz na klupi Manchester Uniteda 18. decembra prošle godine, a iako ne smije direktno govoriti o razlozima prekida saradnje, odlučio je podijeliti svoje generalno viđenje današnjeg nogometa.

“Novinarima nije vijest kada igrači i ja uradimo nešto dobro. Samo se piše o problemima. U modernom nogometu treneri imaju velike probleme s igračima. Više trener nije toliko moćan da se može boriti s igračima koji su sve više razmažene zvijezde. Ja bih trebao da se bavim samo terenom, a ne da učim igrače lijepom ponašanju i njihovim obavezama”, rekao je Mourinho između redova opisavši svoj odnos s Paulom Pogbom koji je bio sve samo ne idiličan.

Kao jedan od najvećih uspjeha u svojoj karijeri Mourinho je izdvojio osvajanje drugog mjesta prošle sezone.

“Jedan od najvećih uspjeha u mojoj karijeri je drugo mjesto iza Cityja prošle sezone. Znam, reći ćete da sam lud jer sam osvojio 25 trofeja, a izdvajam drugo mjesto. Objasnit ću vam zašto tako mislim. Ljudi ne znaju šta se dešava iza kulisa, sa kakvim izazovima se mi suočavamo i stoga to drugo mjesto smatram izuzetnim uspjehom”, rekao je Mourinho.

KOMENTARI