instant fap
NaslovnicaUncategorized

Muhamed Bešić ugostio Aldina Karabega, navijač Evertona večeras na Goodisonu

Muhamed Bešić ugostio Aldina Karabega, navijač Evertona večeras na Goodisonu

Mladi Bosanac Aldin Karabeg, koji je postao poznat nakon što je pisao engleskim klubovima pitajući zašto bi postao njihov navijač, napokon se sastao sa bh. reprezentativcem i nogometašem Karamela Muhamedom Bešićem.

Nakon što je Everton odgovorio Karabegu te mu se videoporukom obratio i Bešić, mladić je odlučio navijati za ovaj engleski klub. Pozvan je u Englesku na večerašnju utakmicu u kojoj je Everton na Goodison Parku domaćin Crystal Palaceu u okviru 7. kola Premierlige.

Devetnaostogodišnji Karabeg je stigao u Englesku gdje ga je dočekao Bešić i poklonio mu svoj dres.

“Sjajno je to što sam napokon upoznao Aldina, drago mi je što je uspio doći na utakmicu na Goodison Park. Rekao sam mu da sam ponosan na naše navijače u BiH, kao i da sam sretan što je izabrao Everon. On je sjajan dečko, pričali smo o nogometu u BiH i Evropi. Zaista se nadam da će uživati na stadionu”, izjavio je Bešić nakon susreta.

Aldin nije krio oduševljenje činjenicom da je upoznao svog heroja.

“Ovo je ostvarenje sna. Putovanje nakon 92 pisma engleskim klubovima i druženjes Muhamedom je nevjerovatno. Evertonom odgovor me inspirisao da naučim više o klubu, a što više znam, jasno mi je da je Everton klub naroda. Ovaj klub ima nevjerovatnu historiju, a imao je i sjajne nogometaše poput Dixieja Deana, koji je bio bolji i od Lionela Messija. Radujem se utakmici protiv Crystal Palacea i atmosferi na Goodison Parku”, rekao je Karabeg.

Podsjetimo, mladić je poslao 91 pisama engleskih klubova, dobio je 10 odgovora, a na kraju je izabrao Everton. Bešić nažalost neće nastupiti jer se oporavlja nakon operacije koljena.

KOMENTARI