instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Muhamed, Emrah, Mensur i Faruk na Svjetskom prvenstvu

Muhamed, Emrah, Mensur i Faruk na Svjetskom prvenstvu

Takmičari kickboxing kluba „Galaja“ će u dresu reprezentacije BiH nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Italiji. Ovo je još jedan uspjeh kako za klub, tako i za sanski sport, a mladi borci obećavaju da će dati svoj maksimum kako bi kao i do sada dostojanstveno predstavili svoju državu, ali i grad Sanski Most.

Četiri člana Kickboxing kluba „Galaja“  iz Sanskog Mosta juniori Muhamed Seferović i Emrah Hotić, te mlađi kadeti Mensur Ražić i Faruk Kamerić su nakon odličnih rezultata ostvarenih u ovoj godini dobili poziv da u dresu reprezentacije BiH brane boje naše države na Svjetskom kickboxing prvensvu koje će se od 1. do 9. oktobra održati u gradu Jasolo u Italiji.

Za ove uzorite sportaše poziv da nastupe na velikom takmičenju nije došao slučajno što je ujedno i još jedno značajno priznanje za njihov naporan rad i trud. Oni su aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine u svojim kategorijama . Također, teško je pobrojati medalje i pehare koje su ovi perspekrivni kick bokseri osvojili u tekućoj, ali i predhodnim godinanam na velikom broju domaćih i međunarodnih turnira širom BiH i zemljama u regiji.

Proteklih mjeseci su sa trenerom Huseinom Bećirevićem u Gradskoj dvorani odraili fizičke i tehničke pripreme za predstojeći važan nastup. Trener Bećirević ističe da su naporno radili, sa dosta truda i prolivenog znoja, te očekuje dobre rezultate iako će konkurencija biti izuzetno jaka. Za mlade članove Kickbosing kluba  „Galaja, njihov klub i porodice, ali i Sanski Most nastup na Svjetskom prvenstvu je veliko priznanje jer su dobili šansu da brane boje svoje države, ali i da još jednom na dostojanstven način predstave grad iz kojeg dolaze.

Muhamed, Emrah, Faruk i Mensur se nadaju da bi se u Italiji mogli popeti i na pobjedničko postolje. Trener Bećirević se zahvalio svima koji su pomogli odlazak kiscboksera Galaje u Italiju, prije svih Sportskim savezima USK i Sanski Most, zatim firmi Auto Edner i posebno Vladi USK i ministru Alminu Hopovcu, a očekuje pomoć i od sanske Općine.

  Na kraju, mladim sportistima želimo puno sreće  na velikom sportskom događaju, a ako se i ne uspiju okititi medaljama svakako je uspjeh  i učestvovati na Svjetskom prvenstvu.

KOMENTARI