instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Muhtari i Sawanda obezbijedili nastup na europskom prvenstvu

Muhtari i Sawanda obezbijedili nastup na europskom prvenstvu

U proteklu subotu, iza nas je ostalo prvo Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u judo-u u katama, koje se održalo u Mostaru. Ovaj spektakularni događaj donio je nevjerojatne rezultate za sanski klub, a sve informacije o uspjehu su nam prenijeli trener ovog uzoritog sportskog kolektiva, Muhamed Kolaković.

Sanski klub je imao priliku predstaviti se na nacionalnom nivou kroz dva talentirana takmičara, Imrana Muhtarija i Abdela Sawandu, koji su svojim izvanrednim izvedbama katâ “Nage no Kate” zasjali na tatamiju. Njihovo sudjelovanje bilo je u konkurenciji U18 – kadeti i U23 – juniori.

U kategoriji kadeta, Muhtari i Sawanda su osvojili značajno treće mjesto, demonstrirajući iznimne vještine i posvećenost judo sportu. U uzrastu juniora, sanski judoisti su oduševili sve prisutne osvajanjem fantastičnog drugog mjesta, čime su stekli titulu viceprvaka Bosne i Hercegovine za 2023. godinu.

Ovi izuzetni rezultati nisu samo donijeli ponos sanskom klubu, već su i otvorili vrata internacionalne scene. Nastupom na državnom prvenstvu, Muhtari i Sawanda su stekli pravo sudjelovanja na Europskom prvenstvu koje će se održati u Sloveniji. Ovo je velika čast i priznanje za njih, ali i za sanski judo klub koji se pokazao kao pravo sportsko čudo.

Na samom državnom prvenstvu, gdje je učestvovalo deset ekipa iz Bosne i Hercegovine, sanski klub je postigao značajan timski rezultat. Osvojivši visoko treće mjesto u ukupnom poretku, sanski judoisti su dokazali svoju snagu i jedinstvo, što je samo dodatno istaknulo veličanstven uspjeh ovog kolektiva.

Muhamed Kolaković, trener kluba, izrazio je svoje oduševljenje postignutim rezultatima: “Čestitamo našem timu na ovom velikom i istorijskom uspjehu za naš klub i naš grad Sanski Most.” Njegove riječi odražavaju ponos i radost koji su zavladali među članovima kluba, ali i cijelim gradom, čime je sanski judo ušao u sferu najboljih u zemlji.

KOMENTARI