instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

MUP RS objavio detalje istrage o ubistvu Slaviše Krunića

MUP RS objavio detalje istrage o ubistvu Slaviše Krunića

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske objavilo je informacije o ubistvu Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića u sklopu izvještaja protiv tri osobe za koje se sumnja da su organizovale likvidaciju.Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) podnijeli su izvještaj protiv tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su 22. aprila, u mjestu Glamočani, u općini Laktaši, izvršili krivično djelo teško ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića te pokušaj teškog ubistva Gorana Ilića.

Iz entitetske policije navode inicijale osumnjičenih, Ž.K., E.B. i B.Đ., a nezvanično u pitanju su Željko Kovačević, Emilio Balda i Benedi Đukanović, koji je u bjekstvu.

“Navedeno krivično djelo je izvršeno na način što su izvršioci po prethodnom planiranju i dogovoru, upotrebom vatrenog oružja, života lišili Slavišu Krunića iz Banja Luke i Žarka Pavlovića sa Pale, te nanijeli teške tjelesne povrede opasne po život Goranu Iliću iz Banja Luke”, pojašnjava se u saopćenju MUPRS-a.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, u saradnji s policijskim službenicima drugih policijskih uprava i Specijalnom antiterorističkom jedinicom, a pod nadzorom Javnog tužilaštva RS jučer su izvršili uviđaj na mjesta izvršenja krivičnog djela, nakon čega je privedeno i saslušano više desetina lica, izvršeno više pretresa nepokretne i pokretne imovine kod osumnjičenih lica, te pronađeno i oduzeto više predmeta koji mogu poslužiti u daljem krivičnom postupku.

Iz MUP-a RS podsjećaju da je osumnjičeni Ž.K. smrtno stradao na mjestu izvršenja krivičnog djela, dok je osumnjičeni E.B., koji je juče lišen slobode, jutros proveden u Tužilaštvo RS.

Osumnjičeni B.Đ. iz Banje Luke još je u bjekstvu i za njim policija aktivno traga, a raspisana je i potjernica.

Istraga u ovom predmetu se nastavlja.

KOMENTARI