instant fap
NaslovnicaLokalne temeUSK

MUP USK: Pohvale za rad policije

MUP USK: Pohvale za rad policije

Današnjom analizom rada u Ministarstvu unutrašnji poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) ukazano je na sve ono što je policija dobro uradila, ali i na propuste koje je imala u prethodnih devet mjeseci.

Bilo je riječi o prijemu u službu novi policijskih službenika, iznesene su i brojni primjeri ušteda koje su ostvarene kroz proces javne nabave. Najavljena je rekonstrukcija zgrada u Bihaću i Policijske uprave u Sanskom Mostu, te nabavka terenskih motornih vozila.

Na sastanku je istaknuto da su pripadnici Policijske uprave uspješno riješili i u daljnu proceduru uputili sve slučajeve počinjenih krivičnih djela u proteklih devet mjeseci.

Kako bi se policija mogla nositi sa sve složenijim zahtjevima i zadacima koji su pred njih stavljeni u Ministarstvu svakodnevno rade na poboljšanju uvjeta rada, kako onih materijalno-tehičkih na terenu, tako i opremljenosti prostorija u kojim policija radi, naglašeno je.

Policija u proteklom periodu organizirala i izvela niz edukativnih radionica i okruglih stolova vezanih za maloljetničku delikvenciju i nasilje u porodici. Ministarstvo je u proteklom periodu uspješno riješilo problem uvezivanja benificiranog radnog staža i isplate otpremninina za određeni broj pripadnika policije koji su nedavno penzionisani.

Kada je u pitanju administrativni dio poslova, prvenstveno vezan za izdavanje ličnih dokumenata, zaključeno je da taj segment i pored brojnih problema sa kojima se sučava, funkcioniše jako dobro.

rtvusk

KOMENTARI