instant fap
NaslovnicaSport

Muzurović optimista pred meč s Belgijom: Djelujemo kao tim

Muzurović optimista pred meč s Belgijom: Djelujemo kao tim

Nekadašnji selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Fuad Muzurović s optimizmom očekuje večerašnji susret s Belgijom u 2. kolu kvalfikacija za svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Iskusni nogometni stručnjak smatra da je selektor Mehmed Baždarević uspio u namjeri “da napravi pozitivnu atmosferu u ekipi, koja je prisutna još od utakmice s Estonijom”.

– Svidjele su mi se mnoge stvari, od izjava igrača i selektora do priprema. Evidentno je da su mladići skupa i da žele da naprave dobar rezultat protiv Belgije. Njihov odnos i ponašanje su vrlo pozitivni. Ohrabren sam time što djelujemo kao tim. Taj osjećaj i izjave koje daju još više poboljšavaju situaciju u našem timu. To mi daje za pravo da s razlogom budem optimist. Džeko predvodi reprezentaciju, te divne momke koji su nas oduševili na utakmici s Estonijom, nadam se da će tako biti i večeras protiv Belgije – kazao je Muzurović.

Kada je u pitanju današnji protivnik, Muzurović smatra da Belgijanci nisu favoriti.

– Oni su promijenili selektora. Gledao sam ih i nisu mi ostavili dojam da bih njih proglašavao favoritom, ali u svakom slučaju reprezentacija za svaki respekt, isto kao i Grčka – kazao je Muzurović.

Muzurović je u dva navrata bio trener bosanskohercegovačke reprezentacije. Prvi put od 1995. do 1998. godine, a drugi od 2006. do 2007. godine. Nakon toga je obavljao i funkciju direktora reprezentacije.

Susret reprezentacija Belgije i Bosne i Hercegovine igra se večeras u Briselu od 20.45 sati.

KOMENTARI