HomeVijesti

Na proslavi dijamantskog jubileja kraljice Elizabete II po izboru garderobe svi prošli peticom

Talibani ismijali SAD: U opremi američke vojske rekreirali čuvenu scenu iz američke historije

Članovi britanske kraljevske porodice bili su u centru pažnje tokom svečane procesije danas ispred Bakingemske palate koja je dio proslave dijamantskog jubileja kraljice Elizabete II, a opšta ocjena javnosti je da su, što se izbora garderobe tiče, svi prošli sa peticom, uključujući i one članove porodice koji su od ranije poznati po raznim modnim eksperimentima.

Sama kraljica odabrala je bijelu boju, a njena haljina, odgovarajući mantil i šešir bili su ukrašeni “swarovski” kristalima. Kraljicina lična dizajnerica provela je čak godinu dana šijući ovaj komplet, koji je na svom Twitteru pohvalio čak i poslovično strogi Karl Lagerfeld.

Kako prenosi Blic, mnoge oči bile su uprte i u kraljicine unuke princeze Beatrisu i Evgeniju, budući da važe za one članove kraljevske porodice koje imaju donekle problematičan stil odijevanja.

Još uvijek se priča o šeširu sa rogovima koji je Beatrisa nosila na vjenčanju princa Williama i Kate Middleton. Ipak, ovoga puta obje su konsultovale stilistu i odabrale svedene haljine.

Nije štrčala čak ni neizbiježna Pippa Middleton, koja se odlučila za teget komplet, a na svečanu paradu brodova Temzom došla je sa roditeljima i bratom.
Kamila i Čarls takođe su se držali provjerenih kombinacija, za njega sivo odijelo, za nju mantil u bež varijanti.

Zvijezda dana bila je kao i uvijek princeza Kate u jarko crvenoj haljini Aleksandra Mekvina, dok je princ William blistao u paradnoj uniformi.