instant fap

Nagrađene najbolje poslovn ideje

Nagrađene najbolje poslovn ideje

U okviru projekta Osnaživanje žena povratnica u Bosni i Hercegovini, koji implementira Trnaskulturna psihosocijalna obrazovna fondacija – TPO iz Sarajeva, a podržava Ambasada Kraljevine Norveške, udruženje „Krajiška suza“ iz Sanskog Mosta krajem oktobra održala je radionicu na temu izrade biznis plana.

Cilj dvodnevne radionice bio je upoznati učesnice sa pojmom poduzetništva i njegovim značenjem za unapređenje položaja žene u društvu, te osposobiti ih za prepoznavanje poslovne prilike kao i uobličavanje svoje poslovne ideje u poslovni plan. Pomenutim projektom predviđeno je da najbolje osmišljena poslovna ideja, koja će doprinijeti razvoju ženskog poduzetništva na lokalnom nivou, dobije podršku od strane organizatora projekta, na način da se za najbolje osmišljeni projekat izdvoje novčana sredstva za njegovu implementaciju.

Učešće u radionici je uzelo pet žena iz seoskih i prigradskih naselja, a tročlana komisija na kraju radionice je odabrala dvije najbolje poslovne ideje. Za najbolju poslovnu ideju proglašeni su biznis planovi „Recikliraj – profitiraj“ koji je izradila Amra Jusić iz Zdene, te biznis plan pod nazivom „Proizvodnja i prodaja poslastica“ koji je izradila Medisa Hridžić iz Trnove.

U narednom periodu uslijediće realizacija i provedba pomenutih biznis planova, za čije Implementiranje je kao lokalni partner cjelokupnog projekta, zaduženo udruženje „Krajiška suza“ iz Sanskog Mosta.

KOMENTARI