instant fap
Naslovnicainmedia danas

Nagrađeni najuspješniji sportisti iz Sanskog Mosta

Nagrađeni najuspješniji sportisti iz Sanskog Mosta

Sportski savez USK organizovao je Svečanu sjednicu na kojoj su dodijeljena priznanja uspješnim sportistima Unsko – sanskog kantona u 2020. godini.

Na ovome događaju nekoliko priznanja dobili su i sportisti iz našeg grada, kao nagradu za naporan rad i trud, te ostavarene rezultate u protekloj godini. U organizaciji Kantonalnog sportskog saveza u Bihaću je održan izbor “Uspješnijih sportista USK za 2020. godinu”, na kojoj su dodjijeljena priznanja uspješnim sportistima koji su ostvarili zapažene sportske rezultate u prošloj godini.

Imajući u vidu da su brojni sportski događaji u 2020. godini otkazani, a sportske aktivnosti svedene na minimum, na ovogodišnjoj svečenosti nije bilo proglašenja najboljih sportista u pojedinačnim kategorijama, nego su simbolično uručena priznanja najuspješnijim, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Na ovoj svečanosti priznanja su dobili i sportisti iz Sanskog Mosta, a priznanje za ostvarene sportske rezultate u kategoriji kadetkinja uručeno je: Senadi Cerić , članici Ženskog fudbalskog kluba „Sana 2014“ Sanski Most, U 17 i U19 reprezentativki Bosne i Hercegovine.

Priznanja za ostvarene sportske rezultate u kategoriji kadeta uručena su Muhamedu Seferoviću i Ahmetu Šahinoviću, članovima Taekwondo kluba „Galaja“ Sanski Most.

Muhamedu Seferoviću uručeno je priznanje za osvojeno 1. mjesto na Državnom prvenstvu u disciplini Kick Light preko 69 kg održanom u Tešnju, a Ahmetu Šahinoviću za osvojeno 1.mjesto na Državnom prvenstvo u disciplini Kick Light do 47 kg održanom u Tešnju.

Priznanje za ostvarene sportske rezultate u kategoriji juniorki uručeno je i Nudžejmi Šupuk za osvojeno 1.mjesto na Državnom prvenstvu u kategoriji juniora u disciplini 400 m sa preponama održanom u Sarajevu, i 2.mjesto na Prvenstvu BiH u u kategoriji seniorki u disciplini 400 m sa preponama održanom u Zenici.

KOMENTARI