Najavljen dolazak legendarnog Harrisona Forda na biciklističku utrku na Jahorini

HomeVijestiBiH

Najavljen dolazak legendarnog Harrisona Forda na biciklističku utrku na Jahorini

Najveća tuga Harisona Forda: Dirljivom ispoviješću rasplakao milione!

Čuveni američki glumac Harrison Ford najavio je mogućnost da posjeti Svjetsko prvenstvo u amaterskom biciklizmu, koje će od 5. do 10. oktobra biti održano u Istočnom Sarajevu.

Kako su saopćili organizatori utrke “UCI World Champions Grann Fondo Istočno Sarajevo 2021”, Ford je veliki ljubitelj biciklizma i nije mu strano da s prijateljima krene na ture duge po nekoliko stotina kilometara iako je napunio 79 godina.

Neki od njegovih bliskih prijatelja ispunili su normu za dolazak na prvenstvo, pa je on izrazio želju da dođe s njima, jer su mu prenijeli mnogo lijepih utisaka koje su imali na Jahorini tokom kvalifikacione utrke koja je održana sredinom augusta.

Kvalifikaciona utrka za Svjetsko prvenstvo već je okupila nekoliko značajnih imena iz svijeta biciklizma, a najpoznatije je svakako Nizozemac Johnny Hoogerland, koji je i pobijedio u obje trke.

Glumac je svjetsku slavu stekao ulogom u sagi Ratova zvijezda i zauvijek ulogom nemirnog Indiane Jonesa.

U više od 60 godina uspješne karijere glumio je u brojnim ostvarenjima, uključujući “Blade Runner”, “Blade Runner 2049” i “The Fugitive”, te sarađivao sa svim najuglednijim i najutjecajnijim filmašima svih vremena, kao što su George Lucas, Ridley Scott, Francis Ford Coppola, Mike Nichols, Steven Spielberg, Peter Weir i Roman Polanski.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0