instant fap
NaslovnicaAUTO

Najčudnija pravila u saobraćaju širom svijeta: Kazna za otključan automobil, deve imaju prednost…

Najčudnija pravila u saobraćaju širom svijeta: Kazna za otključan automobil, deve imaju prednost…

Odlazak u inostranstvo za mnoge je vozače stresna avantura, posebno ako iznajme automobil (npr. Renta car), a ne poznaju domaća pravila na cestama.

Kako bi upozorili na potencijalne probleme, novinari britanskog Expressa izdvojili su pet najčudnijih pravila diljem svijeta.

Južnoafrička Republika: Nema potrebe za osiguranjem

Vozači u Južnoj Africi ne moraju imati osiguranje vozila kada voze cestama. Međutim, vozačima se ipak preporučuje da nabave osiguranje radi dodatne zaštite i mira u slučaju nesreće.

Dubai: Deve su važnije od automobila

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima deve su vrlo važne i prilično zaštićene u prometnim zakonima. Ako na cesti uoče devu, vozači joj uvijek trebaju dati prednost.

SAD: Vozači smiju skrenuti u desno dok je upaljeno crveno svjetlo na semaforu

Većina američkih gradova dopušta vozačima da skrenu u desno dok je na semaforu upaljeno crveno svjetlo, naravno ako u blizini nema drugih vozila. Jedina iznimka je New York.

Indija: Vozači ne smiju na cestu bez potvrde o razini onečišćenja

Kako bi se smanjio utjecaj štetnih plinova u zraku, vozači u Indiji moraju imati potvrdu o razini onečišćenja njihovog automobila. Dokument mora dokazati da je vozilo ekološki prihvatljivo. Vozačima koji nemaju potvrdu prijeti velika kazna, prenosi GP Maljevac.

Australija: Kazna ako ne zaključate automobil

U većini dijelova Australije zakonski je prekršaj ostaviti otključan automobil pa ne čudi da vozači tri puta provjeravaju da li su ga zaključali.

KOMENTARI