instant fap
Naslovnicainmedia danas

Najlošiji saziv Skupštine USK završava mandat: Sve što je hitno, neka čeka novu vlast

Najlošiji saziv Skupštine USK završava mandat: Sve što je hitno, neka čeka novu vlast

Otkako je usvojila budžet za 2022, vladajuća koalicija NES – SDP nije više sazvala nijednu sjednicu Skupštine, jer je u Bihaću ostala bez većine

Skupština USK-a, gotovo od osnivanja Kantona, bila je poligon za političke sukobe oko većine, za preletače iz stranke u stranku, te naročito posljednjih godina za kupovinu, uvijek nekog, presudnog glasa. Ali, nikada to nije bilo toliko izraženo kao u ovom sastavu čiji je mandat na isteku.

Zastupnik SDA Jasmin Musić oštro je kritikovao vladajuću skupštinsku garnituru, podsjetivši da su im godišnji odmori davno završeni i da ne rade ništa dok kolege u Tuzli, Hercegovini, Travniku, Sarajevu i Zenici rade punom parom.

Opozicija je dala negativnu ocjenu kolegama u Skupštini, te izrazila čuđenje što su opet svi na izbornim listama, piše Oslobodjenje.

Ipak, kritika vladajućoj garnituri i Skupštini USK-a nije bez osnova. Zastupnici stranke Pomak Vildana Alibabić i Zikrija Duraković jučer su dokazali da se radi o najlošijem sastavu do sada.

Naime, prethodni saziv Skupštine održao je 64 sjednice, a onaj ranije 66, dok je aktualni sastav imao samo 37 sjednica tokom cijelog mandata.

TROŠENJE BEZ RAČUNA

Oni su podsjetili građane USK-a da su njihove pare potrošene, oko 400 miliona KM za godinu, a da se ne zna kako i da za to niko još nije odgovarao.

Do te cifre su došli sabirajući budžete Zavoda zdravstvenog osiguranja USK-a, Direkcije za ceste i budžet ovog kantona, a sumnja u transparentnost trošenja novca bazira se na činjenici da nijedna od tri navedene institucije nije podnijela izvještaj o poslovanju pred poslanicima.

KOMENTARI