Najpoznatiji plivački portal o čudesnoj Lani Pudar: Ponovo je ispisala historiju svoje zemlje

HomeSport

Najpoznatiji plivački portal o čudesnoj Lani Pudar: Ponovo je ispisala historiju svoje zemlje

Lana Pudar nakon brozne na SP: Znam da se sav trud i rad isplatio

Najpoznatiji plivački portal na svijetu swimswam.com posvetio je članak Lani Pudar koja je osvojila bronzanu medalju na Evropskom u Rimu u disciplini 100 metara delfin, istakavši da je ponovo ispisala historiju svoje zemlje.

Lana je u finalu imala vrijeme 57.27, što je bilo dovoljno za treću poziciju na kraju utrke. Prvakinja Evrope je postala Šveđanka Louise Hansson koja je imala vrijeme 56.66, a srebro je osvojila Francuskinja Marie Wattel (Francuska) s vremenom 56.80.

“Kao i nekoliko puta u protekloj godini, bosanskohercegovačka 16-godišnja Lana Pudar upisala se u historiju svoje zemlje. U ženskom finalu na 100 metara delfin, postigla je najbolji rezultat u životu, završivši 3. sa vremenom 57.27. Ova izvedba bolja je za 0,10 sekundi od njenog prethodnog rekorda koji je plivala na Serbian Openu u martu 2021. godine, a oborila je i državni rekord u ovoj disciplini.

Možda najvažnije, Pudar je još jednom ispisala nacionalnu historiju, osvojivši bronzanu medalju. Njena brozna je prva medalja za BiH u plivanju na Evropskim prvenstvima”, navodi se između ostalog u članku posvećenom Lani na portalu swimswam.com.

Lana je na Evropskom prvenstvu već nastupila u disciplini 50 metara delfin u kojoj je zuzela 10. mjesto, dok je danas očekuju kvalifikacije na 200 metara delfin.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: