instant fap
NaslovnicaMagazin

Najsočnija piletina: Punjena mocarelom u paradajz sosu pravi je pogodak

Najsočnija piletina: Punjena mocarelom u paradajz sosu pravi je pogodak

Ako vam je dosadilo praviti pileći file na “klasičan” način, onda je ovo pravi recept za vas.

Izuzetno sočna zahvaljujući mocareli, pileći file u ovom paradajz sosu idealan je za ručak ili večeru, a za pripremanje vam ne treba mnogo vremena.

Potrebni sastojci za tri osobe:

– Tri pileća filea
– Mocarela sir – 100 grama
– Brašno 250 grama
– Šest jaja umućenih
– Prezle 230 grama
– Ulje – jedna šolja (oko 200 ml)
– Pasirani paradajz 700 grama
– Parmezan 50 grama
– Dvije kašike svježeg bosiljka
– Sol i biber po ukusu

Priprema:

1. Posolite pileći file i nožem ga rasijecite po sredini. U „džep“ ubacite mocarelu i parmezan i pritisnite dobro kako bi se zatvorio.

2. Odvojite brašno, jaja i prezle u tri različite posude. Pazeći da se meso ne otvori, umačite piletinu redom u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle.

3. Zagrijte ulje u tavi na srednju temperaturu i pecite piletinu s obje strane dok ne dobije zlatnu boju.

4. Zagrijte rernu na 180 stepeni Celzijusevih. U tepsiju ravnomjerno rasporedite 2/3 paradajz sosa i preko poredajte piletinu. Ostatak sosa prelijte preko mesa. Pecite oko 20 minuta, piše Still.

KOMENTARI