instant fap
NaslovnicaMagazin

Najveće greške koje radimo za doručak

Najveće greške koje radimo za doručak

Doručak je najvažniji obrok – stoga ne bismo smjeli jesti sve što nam padne pod ruku.

Naime, pogrešan odabir namirnica može itekako utjecati na naše zdravlje i tjelesnu težinu. Neke omiljene klasike koje mnogi jedu za doručak trebala bi izbjegavati, zbog izrazito negativnog utjecaja koje mogu imati na naše zdravlje, piše miss7

Kukuruzne pahuljice (cornflakes)

Zdjelica kukuruznih pahuljica omiljen je doručak, a posebno kod djece. Međutim, većina pahuljica sadrži previše šećera pa ne bi trebali biti na meniju. Osim toga, bogate su ugljikohidratima, a imaju malo vlakana – stoga smo brzo nakon doručka gladne.

Gotovi sendviči

Ako se žurimo na posao, često usput kupimo gotov sendvič. Često takvi sendviči sadrže puno soli, konzervansa, a prvenstveno puno masnoće. Salame i sireve koje sadrže definitivno nisu dobri ni za liniju.

Palačinke

Znamo da im je teško odoljeti – posebno vikendom kad imamo vremena za spravljanje. U redu je ako ih jedemo tek jednom tjedno, ali ako ih redovito konzumiramo – debljaju.

Voćni jogurt sa smanjenim udjelom masti

Čak i kad jogurt ima oznaku “light”, odnosno “malomasni”, to ne znači da je potpuno zdrav. Kako bi kompenzirali okus koji mu obično daje masnoća, dodaje mu se više šećera. Stručnjaci savjetuju da radije pojedemo grčki jogurt sa svježim bobicama. Za dodatni unos vlakana dodajte još šaku oraha i zobene pahuljice (bez ikakvih dodataka).

Slatka peciva

Kroasan, krofna ili muffin su ujutro praktični i jako ukusni. Međutim, nije nikakva tajna da su jako masni te sadrže i puno šećera, pa ne bi trebali biti dio doručka.

Industrijski smoothie

Imate naviku ujutro negdje usput kupiti i popiti smoothie? Nažalost, oni često sadrže puno šećera. Ako ne možeš naći neku marku u kojoj ima manje šećera, ujutro se više isplati napraviti domaći smoothie te ga ponijeti sa sobom na posao.

Musli pločice

Zvuči kao jednostavna i zdrava opcija za doručak? Pa, i nije baš sasvim. Te pločice sadrže gotovo jednaku količinu šećera kao i čokoladice – stoga nisu puno zdravija alternativa.

KOMENTARI