instant fap
NaslovnicaVijestiGlobus

Nakon 32 godine riješen je slučaj ubojstva Azarije Chamberlain

Nakon 32 godine riješen je slučaj ubojstva Azarije Chamberlain

NAKON pune 32 godine riješen je slučaj ubojstva dvomjesečne Azarije Chamberlain. Slučaj koji je podijelio australsku javnost svoj je konačni rasplet doživio na jučerašnjem ročištu, kada je mrtvozornica Elizabeth Morris, nakon detaljnog istraživanja najnovijih događaja, potvrdila kako roditelji djevojčice nisu krivi za njezinu smrt te da majka nije lagala kada je govorila da joj je “dingo pojeo dijete”.


Dvomjesečna Azaria nestala je iz šatora u blizini australskog grada Aulurua 1980. godine. Njezini roditelji od početka su suđenja tvrdili da je njihovu bebu oteo i ubio australski dingo, ali sud nije prihvatio njihovo objašnjenje. Uskoro je protiv roditelja, Lindy i Michaela Chamberlaina, podignuta optužnica zbog otmice djeteta, a dvije godine kasnije majka je osuđena na doživotnu kaznu zatvora zbog ubojstva Azarije, dok je njezin suprug osuđen zbog pomaganja u zločinu.

Kasnije su oboje oslobođeni svih optužbi, nakon što je policija pronašla komadić Azarijine odjeće na mjestu na kojem je otkriven čitav čopor australskih dinga. Ipak, u javnosti je i dalje postojala sumnja, budući da nikada nije utvrđen pravi uzrok smrti dvomjesečne djevojčice.

“Istina je napokon izašla na vidjelo”

Nakon što su Azarijini roditelji sudu predočili nove dokaze, mrtvozornica Morris jučer je izjavila kako sve upućuje na to da je australski pas dingo oteo i pojeo djevojčicu. Nakon pravne bitke koja je trajala više od 30 godina, njezini roditelji su izjavili da se sada napokon osjećaju slobodnima.

“Naravno da osjećamo olakšanje zbog ove presude. Sada će Australija napokon priznati da te životinje nisu bezopasne”, izjavila je Lindy.

“Istina je napokon izašla na vidjelo. Naša kći napokon može počivati u miru”, dodao je njezin bivši suprug Michael.

Slučaj ubojstva Azarije Chamberlain toliko je uzburkao australsku, ali i svjetsku javnost, da je po njemu čak snimljen i film “A Cry In The Dark”.