instant fap
NaslovnicaVijestiRegion

Nakon tragične smrti drugova, mještani misle da je selo ukleto

Nakon tragične smrti drugova, mještani misle da je selo ukleto

Prvi nalazi iz istrage ukazuju da je Jasmin Jovanović Purta (26) iz Plažana karabinom iz nehata ubio Dragana Milutinovića (46) iz istog sela. Oni su sa nekolicinom drugova bili na Velikoj livadi iznad sela, spremali gulaš, pili i zabavljali se, pišu Novosti.rs.

Potom su sjeli u kolibu i razgledali Jasminovu pušku. Dok je bila u njegovim rukama, puška je slučajno opalila i ubila Dragana. Uz riječi: “Ja ovo ne mogu da podnesem”, Jasmin je izašao iz kolibe i pucao sebi u glavu.

Obdukcija tijela nesrećnih mladića završena je u nedjelju, a oni će najvjerovatnije biti sahranjeni u ponedjeljak na istom groblju. Mještani su samo odmahivali glavom i šaputali o uzrocima zbog kojih je njihovo moravsko selo dospjelo na loš glas.

Ovaj nesretan slučaj inače jedan je u nizu sličnih u kojima u kratkom razmaku i na isti način godinama ginu mladići iz ovog sela. Nestaje drug za drugom. Sudbina jednog za drugim uzima najbolje prijatelje.

Seljani su za Novosti ispričali kako postoje najmanje tri razloga zašto je selo ukleto. Vele da se koliba na Velikoj livadi, gdje je “puška sama opalila” i ubila Dragana, nalazi na mjestu gdje su četnici zaklali neke ljude i da na tom mjestu “krv traži krv”.

Drugi razlog koji smo čuli je navodno da je ne tako davno u Plažanu posječen hrast, drevni zapis, i da je zbog toga selo u nemilosti “viših sila”.

Treća priča koju smo čuli smo od tetke ubijenog Dragana, Stane, glasi da su mještani prilikom komasacije, zemljišnog uređenja oranica i imanja, nemilice zatrpavali izvore, što im je donijelo zlo.

Stana Stanković, Draganova tetka, ispričala je da je kuća Milutinovića odavno ukleta i da ona to zna budući da je u njoj živjela mnogo godina. Kaže, viđala je vampire na prozorima neuglednog doma.

– Uvijek mi se ukaže neki znak kada će neko da strada, ali ne znam o kome je riječ. Samo dva dana prije nego što su stradali Jasmin i Dragan, zvijezda padalica proletjela mi je tik iznad glave. Pomolila sam se Bogu da mi sačuva djecu. Nisam ni slutila da će oni da stradaju – ispričala je Stana.

U selu još kažu da su obojica mladića bila vrijedna. Dragan je nadničio, a Jasmin je radio u rudniku “Rembas”.

Milan Milutinović, otac ubijenog Dragana, ispričao je pred novinarima “Novosti” svoju tragediju. Kaže, za sedam godina – kuća mu se zatrla.

– Prvo mi umrla majka Milosava, a kada smo joj davali sedam dana i otac Milorad. Kada smo majci davali 40, dana umrla mi je supruga. Prije četiri godine i sin mi je umro. Posle Dragana ostao sam sam od Milutinovića, kaže on.

KOMENTARI