instant fap
NaslovnicaMagazin

Nana otkrila trik za čišćenje patika koji je ‘osvojio’ internet: ‘Nikada ne bih pomislio na ovo’

Nana otkrila trik za čišćenje patika koji je ‘osvojio’ internet: ‘Nikada ne bih pomislio na ovo’

TikTok je već duže vrijeme izvor korisnih informacija koje možemo iskoristiti prilikom brige o čistoći našeg doma, ali i odjeće. Tako je jedna nana u snimku na TikToku otkrila kako skinuti prljavštinu s patika nakon čega će ponovno biti kristalno bijele.

U snimku je navela upotrebu deterdženta i sode.

“Pertle iz patika poprskajte sprejem za rublje i ostavite da se namaču u toploj vodi s deterdžentom za rublje”, objasnila je kako očistiti pertle pa se prebacila na čišćenje patika: “Zatim umočite patike u posudu napunjenu deterdžentom i izribajte ih, uključujući potplate koristeći sodu bikarbonu i četku s mekim vlaknima. Potrebno je da se namaču 30 minuta do sat vremena prije ispiranja”.

Kako bi dokazala da njen trik funkcioniše, umočila je par prljavih patika u posudu s deterdžentom i očistila ih sodom bikarbonom i četkicom za zube. Prljave patike su ubrzo postale bijele kao snijeg.

Iako je prva metoda djelotvorna u čišćenju patika, korisnica društvene mreže TikTok je objasnila drugi način s kojim je đonove puno lakše očistiti, a za trik je koristila hidrogen za kosu 12 posto.

Samo iščetkajte te požutjele đonove“, savjetovala je prije nego što ih je umotala u ubruse i dodala: “Sada ih stavite na sunčevu svjetlost i pogledajte razliku. Ovo je savršen način da ostanu svijetle i izgledaju kao nove”.

Zbog kvalitetnih je savjeta dobila i mnogo pozitivnih komentara. “Sjajni savjeti kako da cipele ostanu svijetle i bijele kao nove”, “Nikad ne bih pomislio na hidrogen za kosu, ali ima smisla! Pogotovo veći volumen. Hvala!”, pisali su, javlja Net.hr.

KOMENTARI