instant fap
NaslovnicaUncategorized

Napravio drveni motocikl koji se može da se vozi!

Napravio drveni motocikl koji se može da se vozi!

Ištvan Puškas iz Tiszarosa gradića 100-njak km udaljenog od Bumdimpešte u Mađarskoj je veliki zaljubljenik u motocikle “chopper”.On je izgradio zaista zanimljiv drveni motocikl koji je u voznom stanju.Za ovaj neobični rad Ištvan je utrošio gotovo dvije godine rada…. Mnogi su i prije njega pravili razna prevozna sredstva od drveta poput drvenog bicikla ili automobila Volkswagen bube ali ovaj rad Ištvana je prvi funkcionalni motocikl koji se može u pravom smislu riječi voziti .Ištvan Puškaš je proveo kako smo rekli  proveo dvije godine gradeći svoj bagremov drveni koji je u potpunosti od otporan na vremenske uticaje.

Po zanimanju poljoprivrednI mašinski stručanjak Ištvan nije mogao sebi da priušti pravi motocikl “chopper” pa je tako imao želju da napravi svoj motocikl a imao je samo pri ruci bagremovo drvo,od kojeg je kasnije i “stvorio” drveni motor .

Tako je umesto hromiranog čelika,volan i izduvne cijevi su napravljene od kravljeg roga,dok je za ukrašavanje motocikla Ištvan koristo jelenske rogove. Ali ono što je najviše iznenađuje je to da ovaj drveni motocikl Ištvana Puškaša je u voznom stanju ali ne može da razvije neku veliku brzinu,kako god bitno je da ide.

Motor je iskoristio od malog Fiata izgrađenog u Poljskoj od strane italijanskog proizvođača automobila,koji ide na benzin,dok  je rezervoar motora napravljen od malog drvenog burenceta.