instant fap

Napunite bateriju mobitela na cesti

Napunite bateriju mobitela na cesti

[S]uper je kad se spoje nove tehnologije i obnovljivi izbori energije. A kad netko predstavi punjač za vaš mobitel čiju bateriju možete napuniti doslovno na cesti, onda to zaslužuje pozornost. Naime, zasigurno ste već čuli o solarnim punjačima kojima možete puniti svoje pametne telefone uz pomoć sunčeve energije. No, u bespućima interneta pronašli smo vjerojatno do sada najzanimljiviji i najzabavniji punjač kojim možete puniti svoj mobitel putujući biciklom.

Aaron Latzke i David Delcourt osmislili su punjač The Atom i, kako to sve češće biva, predstavili projekt široj javnosti na specijaliziranom portalu Kickstarter početkom ove godine. Kako bi krenuli s proizvodnjom, željeli su prikupiti 85 tisuća dolara, no u konačnici su od zainteresiranih kupaca prikupili više od 120 tisuća. Osim toga, veliki plus ovog projekta je što ima filantropski predznak. Naime, inovatori Aaron Latzke i David Delcourt odlučili su da na svakih deset prodanih punjača, jedan poklone osobi koja živi u nekoj od zemalja u razvoju.

at3
at4

Proizvod, čija je cijena 99 dolara, je zapravo prilično jednostavan. Punjač pričvrstite na svoj bicikl, a on će iskoristiti energiju koju stvara okretanje kotača. Dakle, što duže vozite svoj bicikl, više ćete puniti bateriju na vašem pametnom telefonu, bez obzira putujete li na posao, u kafić ili na izlet u prirodu. Bitno je samo da ste osoba koje obožava bicikl i bicikliranje te nove tehnologije.

Više o projektu možete doznati na službenoj internetskoj stranici sivacycle.com.

KOMENTARI