instant fap
NaslovnicaVijestiGlobus

Nastupom u Supertalentu slijepi Denis Barta iz Sarajeva osvojio je publiku i rasplakao žiri

Nastupom u Supertalentu slijepi Denis Barta iz Sarajeva osvojio je publiku i rasplakao žiri

U polufinalu showa RTL Supertalent sinoć je nastupio slijepi Sarajlija Denis Barta koji je izvedbom pjesme “Ostala si uvijek ista” Miše Kovača osvojio publiku i rasplakao žiri te prošao direktno u finale.

Denisov nastup dojmio je i žiri i publiku, a članica žirija Martina Tomčić rekla mu je kako je svaka riječ suvišna i neadekvatna.

“Denis je supertalent, Denis je super čovjek. Vi ste super otac i izvan ste svake kategorije. Nekako smatram da moj život bez muzike ne bi imao smisao, a onda gledam Denisa i shvatim da bez Denisa i njegove muzike naš život ne bi do ovog nivoa bio bogat i oplemenjujući”, rekla je Martina.

Maja Šuput bila je vidljivo dirnuta Denisovim nastupom i sa suzama u očima je rekla kako je on heroj, a ne samo supertalent.

“‘Postoje nastupi kad je glupo reći koliko je on bio sjajan, jer spada u kategoriju u kojoj mi kao žiri nismo bitni. Ovo što je on izveo i način na koji je to uradio spada u jednu nadkategoriju. Denise, ti spadaš u heroje, a ne samo u supertalente. Mi se osjećamo posebno kada je on na sceni. On je poseban, mi nismo bitni, on je bitan. Možeš biti najponosniji jer si bio fenomenalan”, rekla je Maja.

Janko Popović Volarić rekao je kako je teško bilo šta reći, jer je Denis sve rekao svojim nastupom.

“Ti i tvoja porodica ste nam inspiracija. Hvala ti”, rekao je Janko.

Nakon žirija riječ je dobio i dvadesetogodišnji Denis.

“Ja sam otpjevao Mišinu pjesmu. Tako se pjeva i tačka”, poručio je.

Denis Barta rođen je 1998. godine. Sa samo osam dana morao je operisati srce, a kada je imao 40 dana bio je potpuno slijep. Od druge godine bori se s epilepsijom, a u četvrtoj mu je dijagnosticiran autizam. Iako se ne može služiti rukama u svakodnevnim aktivnostima, Denis svira klavijature. Često svira u sarajevskoj ulici Ferhadija.

KOMENTARI