instant fap
Naslovnicainmedia danas

Nejra Hukić učenica generacije

Nejra Hukić učenica generacije

0. juna 2024. godine, u gradskoj kino sali održana je svečanost povodom obilježavanja 70. godišnjice postojanja i rada JU Gimnazije Sanski Most i promocije 70. generacije maturanata u organizaciji Vijeća učenika i Uprave naše škole.

U proteklom periodu učenici su zajedno sa svojim profesorima vrijedno radili na pripremi programa za ovu svečanost.

Svim prisutnima u popunjenoj sali gradskog kina predstavili su se: hor naše škole na čelu sa profesorom Demirom Krupićem, maturanti koji su ovom prilikom govorili o svom iskustvu u Gimnaziji Sanski Most te obrazovanju mladih u BiH, kao i ostali učenici koji su za ovu svečanost pripremili prezentacije, govorili stihove poezije i vodili program svečanosti.

Ovom događaju prisustvovali su i brojni profesori koji su svoj radni vijek proveli u Gimnaziji u Sanskom Mostu te su imali priliku na lijep način evocirati uspomene iz prošlosti koja ih veže za ovu obrazovnu ustanovu.

Prisutne je na početku pozdravio direktor škole, profesor Nijaz Halilović koji je govorio o historiji naše škole, kao i budućim planovima i ciljevima. Nekadašnji ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a i bivši gimnazijalac, Almin Hopovac, ovom prilikom se također obratio čestitavši maturantima i profesorima naše škole.

Napomenut ćemo da su na ovoj svečanosti, osim diploma maturantima, dodijeljenje i posebne pohvale i priznanja najboljim učenicima i njihovim mentorima koji su ostvarili zapažene rezultate na školskim i sportskim takmičenjima, kao i zahvalnice svima koji su podržali organizaciju i realizaciju ove velike svečanosti. Iskrene čestitke učenicima, profesorima, kao i prijateljima Gimnazije Sanski Most, hvala vam što ste dio jedne pozitivne priče o obrazovanju, nauci i uspjehu!

Na kraju je razrednica 4. razreda, profesorica Elvira Pivalić, maturantima dodijelila diplome, dok je direktor proglasio učenika generacije. Za učenicu generacije proglašena je Nejra Hukić, kojoj ovom prilikom čestitamo. Svim našim maturantima želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku njihovog školovanja!

Svim učenicima, uposlenicima i prijateljima Gimnazije Sanski Most čestitamo 70. godišnjicu njenog postojanja i rada!

KOMENTARI