instant fap
NaslovnicaSanski MostLokalne teme

Neka od najljepših mjesta za kupanje uz rijeke i jezera u BiH

Neka od najljepših mjesta za kupanje uz rijeke i jezera u BiH

Sa dolaskom toplih dana razmišljamo još više o izletima, na koji način i gdje provesti svoje slobodno vrijeme, krajolicima koji nas ostavljaju bez daha, a posebno o novim destinacijama koje pozivaju na bezbrižna druženja na plaži.

Od Štrbačkog buka na sjeveru, pa do vodopada Kravica na jugu, Vodopada Blihe BiH je prepuna destinacija za osvježenje i sunčanje u ljetnim mjesecima.

UNA – ŠTRBAČKI BUK

Ovo je jedna od onih lokacija na kojima, kada dođete, ne možete, a da ne poželite zadržati se malo duže. Nezaboravno rafting iskustvo će vašem izletu dati avanturističku notu. Na pitomom dijelu rijeke možete se kupati na slapovima, skakati sa stijena, mostova ili jednostavno uživati u smaragdno zelenoj boji rijeke. Jedinstven razlog da ovo putovanje uključite u svoj CHICovnik.

Često se spominje u listama mjesta koja morate vidjeti barem jednom u životu. Nastao je na rijeci Trebižat, a sa 120 metara širine vode koja se obrušava s oko 28 metara visine i zelenilom koje ga okružuje, daje cijelom području opravdan epitet “skrivenog raja”. Na zabavan način, kajakom odveslajte u istraživanje prekrasne obale ispod vodopada na kojoj možete predahnuti i okupati se.

Naš treći izbor s liste također je jezero koje je ujedno najpoznatije prirodno planinsko jezero u BiH. Pored kupanja, planinarenje i šetnje u prirodi su opuštajuće aktivnosti koje vam preporučujemo u okolici jezera.

Rijeka Neretva krije neke od najljepših uvala sa smaragdno plavom bojom i plažama. Najveću popularnost ima avanturistički rafting kanjonom rijeke Neretve s obaveznom pauzom na ušću rijeke Rakitnice u rijeku Neretvu.

KOMENTARI