instant fap
NaslovnicaTech & Gadgets

“Neko će dobiti otkaz”: Procurile fotografije nove Sony ručne konzole

“Neko će dobiti otkaz”: Procurile fotografije nove Sony ručne konzole

Ranije ove godine japanska kompanija Sony potvrdila je glasine o razvoju nove konzole pod imenom Project Q. Očekuje se da će ovaj uređaj stići na tržište do kraja godine. U pitanju je ručna konzola sa 8-inčnim ekranom rezolucije 1080p.

Posebne igre

Važno je napomenuti da Project Q neće biti samostalna konzola za posebne igre, kao što je PS Vita, već uređaj namijenjen strimovanju igara sa PlayStation 5 putem Remote Play opcije i Wi-Fija.

Advertisement

Sony je objavio fotografiju ovog uređaja, ali slika ne otkriva mnogo. Kako uređaj izgleda u radu, otkrilo se ove nedjelje, zahvaljujući Twitter korisniku @Zuby_Tech, koji je objavio fotografije i videosnimak uređaja u akciji. Komentari ispod njegovih tvitova uglavnom nisu bili impresionirani onim što su vidjeli.

9to5 Google posebno je istakao softver uređaja koji je zasnovan na Googleovom Androidu, mada još nije u finalnoj verziji. Što se tiče hardvera, detalji nisu poznati, ali je najvjerovatnije u pitanju Qualcomm Snapdragon čipset. Sony je ranije razgovarao sa Qualcommom o razvoju čipova za Android gejming hardver, tako da ova informacija ne dolazi kao iznenađenje, prenosi Zimo.

Iako je Project Q u prvom planu uređaj namijenjen za strimovanje videoigara sa PlayStation 5, njegov potencijal je znatno veći s Androidom, jer bi se na njemu mogle igrati video igre sa Google Play Storea za Android, a uz podršku za cloud gaming, korisnici bi mogli uživati u velikom katalogu igara sa cloud servisa.

Predstavljanje krajem godine

Trenutno, ovo su samo pretpostavke, a koje će sve mogućnosti ova konzola imati i da li će se na njoj zaista moći igrati i druge igre pored onih koje se strimuju preko PlayStation 5, saznat ćemo tek nakon zvaničnog predstavljanja koje se očekuje krajem godine.

KOMENTARI